fro.jpg

EILISAAMUNA olikin yllätys kun vilkaisin lämpömittaria herättyäni: -8 astetta. Eipä ole aikoihin tuollaisia lukemia näkynyt. Eikä se siitä miksikään muuttunut kun iltapäivällä lähdin töihin kävelemään. Eipä se silti kylmältä tuntunut, ja sekin ihme tapahtui että aurinko näyttäytyi.

TÖISSÄ oli rauhallista, tuntui hieman hassulta mennä yhdeksi päiväksi töihin jäädäkseen taas pariksi päiväksi vapaalle. Mutta itsehän mä pyysin että saan tulla perjantaina töihin niin että voin karistaa joulun taakseni. Olin iltavuorossa Äiti Aurinkoisen kanssa, mutta tuohan käyttäytyi ihan ihmismäisesti. Auttoikohan pitkä joululoma jonka sai viettää. Aurinkoisen pesti päättyy vuoden vaihteessa, itse en vieläkään tiedä jatkuuko vaiko ei. Eikä perjantaina ollut johtoporrasta töissä että olisi voinut kysyä. Töistä pääsin lähtemään ihan reilusti ajoissa kun ÄA haluaa aina iltavuorossa olla se joka sulkee kaupan ja hoitaa muut iltatoimet. Pakkanen oli tainnut kiristyä kun läksin kotiinpäin kävelemään, mutta kun laittoi taas reippaasti jalkaa toisen eteen niin ei tullut kylmä. (Puoliso on jo muutaman kerran huomauttanut, että huomaa kyllä että kävelen paljon, koska mä etenen nopeasti ja joskus ehkä liiankin nopeasti hänen vauhtiinsa).

TÄNÄ aamuna oli asteen verran kylmempää, -9°. Aamutoimien jälkeen suuntasin kaupungille, sillä kotiin tulleessa mainoslehtisessä oli ilmoitus että erä mattoja oli alennuksessa. Mä olen jo pidempään kaavaillut olohuoneen maton vaihtamista, on sen verran vanha ja kulunut että pesettäminenkin olisi rahanhukkaa. Niinpä suuntasin kyseiseen liikkeeseen (reilu tunti kävelyä) ja siellä sitten ensiksi suunta matto-osastolle. Siellä oli kyltti "Tämä matto 19,90" ja valinnanvaraakin oli. Mä en ole mihinkään kukka-aiheisiin tai itämaista tyylia edustaviin mattoihin koskaan tykästynyt, ja niinpä sivuutin ne nopeasti. Muutaman tälläisen ei-toivotun maton alta löytyi selkeä geometrisella kuviolla (mustia, valkoisia ja harmaita suorakaiteita) varustettu matto ja sen nappasin kainaloon. Toki kun sinne asti olin ehtinyt niin kiertelin katselemassa. Muuta ei sieltä mukaan tarttunut.

YLLÄTYS ole melkoinen kun tulin kassalle, maton hinta tipahti vielä viisi euroa kassalla eli ei tullut matolle hintaa. Kaupasta kävelin lähimmälle bussipysäkille kun en sen maton kanssa sentään viitsinyt lähteä kävelemään. Eikä tarvinnut odottaa kuin 15 minuuttia kun bussi tuli ja pääsin keskustaan. Alunperin kaavailin että jatkan matkaa keskustasta toisella bussilla kotiin, siivoan kotona ja lähden sitten ruokakauppaan. Keskustassa totesin kuitenkin järkevämmäksi käydä samaa soittoa ruokakaupassa ja tulla sitten kotiin siivoamaan. Niinpä suksin kauppaan ja keräsin kiusauksen ainekset ostoskoriin, kun en juuri muuta tarvinnut. Ja sitten bussilla kotiin.

KOTONA piti keittää iltapäiväkahvit, ja kahvin tippuessa rullasin vanhan maton, teippasin sen kummastakin päästä ja kiikutin roskakatokseen. Jos joku sen haluaa sieltä ottaa niin vieköön. Saattaa se pesun jälkeen menetellä jossakin mökin lattialla. Kahvien jälkeen huonekalut kasaan ja imuri laulamaan. On muuten melkoisen hiljainen tämä uusi imuri verrattuna vanhaan. Ja imutehoakin on ihan eri tavalla. Imuroinnin, luuttuamisen, pölyjen pyyhinnän ja mööpeleiden takaisin laittamisen jälkeen keittiöön ja laittamaan kiusausta uuniin. Siitä tuli nyt sellainen mix-kiusaus, kun tuli makkaraa, kinkkua, sinihomejuustoa, paprikaa, chiliä, ja tietty perunaa, sipulia ja kermaa. Siellä se nyt on lieden päällä tekeytymässä ja odottamassa syöjäänsä. Kunhan se jäähtyy niin laitan osan pakkaseen puolisolle mukaan annettavaksi.

TÄLLE illalle ei suunnitelmissa ole enää muuta kuin eilen aloittamani sarjaan Somewhere Between katselun jatkamista. Kovin pitkäksi aikaa ei siitäkään riitä katsomista kun sarjan tuotanto lopetettin jo ensimmäisen kauden jälkeen. Töksi illaksi ainakin. Huomenna pitänee etsiä taas uutta katsottavaa, on siellä ainakin V Wars jossa muutama jakso katsottavaksi.

HUOMENNA on ohjelmassa ainakin Lidlillä käynti ja pyykinpesua. Kelin pitäisi lauhtua ihan huomattavasti joten saattaa olla että Lidlillä käydään pidemmän reitin kautta. ■