naama.jpg

PERJANTAINA ja lauantaina oltiin edelleen yli +8 asteen, ja ne harvat sadekuurot joita työmatkoille sattuivat olivat sellaista tihkua että sateenvarjon käyttäminen olisi ollut liioittelua. Ei siinä ehtinyt kunnolla edes kastua. Ja shortseilla mentiin kun kerran tarkeni enemmän kuin hyvin. Töissä ei ollut mitään sen ihmeempää, kaikki hommat saatiin valmiiksi aina seuraavaa päivää varten, ja maanantainakin on mukava mennä aamuvuoroon kun tietää että ei ole hommia rästissä edellispäiviltä.

LAUANTAINA en jaksanut kokata enkä edes pestä pyykkiä, vaan turvauduin pakkasessa oleviin valmiisiin ruokiin ja pyykinpesunkin ajattelin jättää viikolle. Ei aina ole pakko jaksaa. Katsoin illalla pari leffaa Netflixistä ja sitten nukkumaan.

TÄMÄ aamu oli harmaa ja tuuli puuskaisesti. Kävin lähikaupassa hakemassa kahvia ja pientä täydennystä ruokavarastoihin. Tälle päivälle olin suunnitellyt niiden perennojen istuttamista, ja vaikka kauppaan mennessä alkoikin sataa niin päätin kuitenkin käydä laittamassa perennat maahan. Eikä se siinä istutusvaiheessa mitenkään rankasti satanut, ja kun maa oli kosteaa niin aika nopeasti sain perennat maahan. 

VIELÄ pitäisi käydä jostain hankkimassa helmililjoja ja mielellään samantien vähän enemmänkin, niin että olisi keväällä kunnon sininen mätäs siinä rinteen yläreunassa. Samoin mulla odottaa vielä pari siemenpussia jotka pitäisi kylvää ennen pakkasten tuloa, niissä kun on kasveja joiden siemenet vaativat kylmäkäsittelyn ennenkuin itävät. Ja helpointa se on kun pistän siemenet nyt syksyllä maahan. Ensi keväänä siihen pitää laittaa kyltti että kyseistä aluetta ei saa ruohonleikkurilla ajaa kun siinä on koekylvö. Ja jos ne kunnolla kasvaa niin voin vaikka laittaa matalamman aidan toiseen laitaan niin että sinne ei pääsekään leikkurilla.

SAMOIN odottavat vielä ne aitaelementit noutamistaan ja maahan laittamistaan. Mutta enköhän mä ne lokuun aikana paikoilleen saa. Lauantaina tulin kotimatkalla kirpparin kautta ja sieltä lähti mukaan neljä metallista verkkoelementtiä, olisiko ollut joku koottava lehtikehikko. Ne tosin olivat vihreitä joten pitää ensi keväänä maalata ne mustaksi ja laittaa siihen aitaelementtiin, ovat sen verran harvoja että sopivat siihen.

ILLALLA sade sitten rankkeni ja sataa edelleen. Lämmintä on kuitenkin melkein kahdeksan astetta eli mitä todennäköisemmin huomenna mennään shortseissa töihin. Toivottavasti aamulla ei enää sada - ainakaan samaan malliin kuin nyt illan aikana - että pääsen kävellen töihin. Bussiin pitää turvautua jos sataa reippaammin. Ennusteen mukaan ei pitäisi sataa, ja tiistai olisi viikon ainoa sadepäivä. Mutta vielähän ne ehtii muuttua perjantaita kohti mentäessä.

KOHTA pitää painua punkkaan että jaksaa herätä aamulla. ■