umbrella.jpg

Aamulla oli tarvetta sateenvarjolle. Naulakon päältä sateenvarjon napatessani se ei tuntunutkaan omalta. EIkä se ollutkaan. Edellisviikonloppuna oli mun varjoni lähtenyt vieraan mukaan ja mulle oli jäänyt kärsinyt ja rikkinäinen varjo. Ei kiva. Ymmärränhän mä sen että vahingossa se oli lähtenyt mukaan. Täytyi sitten singahtaa pysäkille mahdollisimman nopeasti.

Päivällä sitten ostamaan uusi sateenvarjo. Ja samalla reissulla kalenteri ensi vuodelle. Onpahan sekin valmiina. Pikkutakkia tai jotain vastaavaa en ehtinyt katselemaan tänään, saattaapa mennä lauantaille asti, ellen perjantaina järjestä aikaa. Tosin en kaupoissa kiertelystä erityisemmin pidä, joten sen pitäisi löytyä aikalailla nopeasti ja helposti.

Toisesta kirjasta soitettiin, että takakannen (toimituskunnan valitsema) valokuva ei olekaan hyvä idea. Kuva pitää siirtää julkaisun loppuun kansien sisään ja laittaa takakanteen jotain muuta. Jotakin kaavailivat kuvasta, mutta päätin olla omapäinen ja tein ns. markkinointitekstin takakanteen. Parempi niin, että takakannesta selviää heti mistä kirjassa on kyse ja mitä se pitää sisällään. Eipä tämä tosin mitään uutta ollut, useammankin kerran on haluttu tehdä viime hetken muutoksia.

Toisen kirjan tarjous viivästyy, kun joutuvat selvittämään joitakin sidontaan liittyviä asioita. Pistävät tarjouksen heti kun asia selviää. Toivottavasti tulee kuitenkin lähipäivinä niin että saan opuksen vedostettavaksi.

Huomisen aikana on tarkoitus saada siitä uusimmasta julkaisusta ensimmäinen sähköinen vedos liikkeelle. On onneksi likimain pelkkää tekstiä, vain muutama kuva, joten taiton pitäisi sujua nopeahkosti. Ja kun tälle julkaisulle on olemassa valmis taittopohja kaikkine määrittelyineen niin helpottaahan se työtä. Ainakaan en ole sopinut mitään tapaamisia huomiselle, ja toivotaan ettei tarvitse lähteäkään toimimaan mikrotukena missään.

Päivällä juolahti mieleen että eräs asiakas on taas unohtanut kaiken lupaamansa. Tarkoitus oli lisätä galleriaan uusia kuvia ja samalla sopia maksusta koskien kaikkea tähän astista tehtyä työtä. Vaan eipähän ole kuulunut. Tosin ihan toisaalta taholta tuli viestiä koskien ko. asiakasta. Ilmoittelin lähettäjätaholle asiakkaan yhteystiedot ja asian käsittely päättyi osaltani siihen. Mutta en mä jaksa alkaa just nyt mitään  muistuttelemaan, eiköhän tuo jossakin vaiheessa yhteyttä ota, jolloin voi samalla varovaisesti vihjaista palkkioistakin. ■