book.jpg

PUHELIN soi aamulla puoli yhdeksän eli puoli tuntia ennen kuin kello olisi soinut. Kukapa muu siellä soitteli kuin eräs sen kiirekirjan toimittajista. Yhteen kuvaan oli jäänyt väärät tekstit, joten hän lähettää sen uudelleen. Ja saisinko lopullisen aineiston valmiiksi ennen kymmentä? No saisinhan mä sen heti kun kuva on tullut. Kuva tuli hetken päästä ja laitoin sitten sen vaihtamisen jälkeen lopullisen aineiston laitettavaksi painotalolle. Vielä senkin jälkeen mulle tipahteli viestejä painomääristä, siitä kuinka paksu paperi valitaan kanteen ja onko kansipaperi killtävää vai mattaa? Minut olisi jo tuossa vaiheessa voinut pudottaa pois postilistalta kun en noihin asioihin ollut vaikuttamassa enkä päättämässä. Ilmoitin vain että sähköinen versio valmistuu viikonloppuna.

TÖISSÄ olikin porukkaa sairaana ja sen seurauksena meitä onkin huomenna vain kaksi iltavuorossa. Ja lauantaille kaivattiin lisämiehitystä, joten ilmoittauduin tulemaan töihin. Saapahan sitten tulevaisuudessa yhden ylimääräisen vapaapäivän viikolla. Ei tuo lauantainen työpäivä mun kirjojen tekoaikatauluja niin pahasti sotke, ehdin hyvin lauantaina vielä töiden jälkeen tehdä kiirekirjan sähköisen version ja sunnuntaina hoitaa ikuisuuseepoksen korjaukset loppuun siltä osin kuin se on mahdollista. Ja kun puolisokin on töissä viikonlopun niin emme muutenkaan olisi ehtineet viettää aikaa yhdessä.

TÄNÄ iltana ajattelin katsastaa Netflixistä uuden sarjan jakson tai pari kun aamulla ei tarvitse herätä ennen yhdeksää. Eikä huomisaamuna ole mitään rumbaa kirjojenkaan kanssa. Eli rauhassa saadaan valmistautua iltavuoroon. ■