type.jpg

AAMULLA herätessä aurinko paistoi niin kirkkaasti, että ehdin jo elätellä toiveita siitä että olisin siellä rinnettä siivoamassa tänään. Ja lämpömittarissakin melkein 7 plusastetta. Siinä aamupalaa nauttiessa taivas vetäytyi pilviverhoon ja alkoi tuuleksia. Siirsin pihalle lähtöä ja sen sijaan keitin soijan valmiiksi illan ruokaa varten. Juuri kun olin aloittamassa sipulien pilkkomisen puoliso soitti, oli käväissyt fillaroimassa ja kaupassa, ja kertoi että vilakalta tuntui tuuli. Päätin siirtää rinteen siivouksen tuleville päiville. Ja kun vilkaisin sääennustetta, niin satunnaisia vesi/lumikuuroja saattaisi esiintyä. Ei kaikkein houkuttelevin vaihtoehto olla siellä kyykkimässä jos lunta alkaa tupruttaa.

KUN sain sipulit pienittyä niin käväisin viemässä biojätteet roskiin ja samalla katsastamassa kelin. Tuuli oli tyyntynyt mutta ei silti houkutellut se rinne joten suuntasin kävelylenkille. Ensin meinasin käydä katsastamassa sen grillauspaikan mutta suuntasin sitten kuitenkin toisaalle: kiersin pururadan ja samalla sain katsastettua toisen, lammen rannalla olevan paikan jossa myös joskus on tullut grillattua. Vielä sinne pääsi kenkien kastumatta, mutta märkinä kesinä suolämpäreen poikki johtavat pitkospuut uppoavat sen verran että kengät tahtovat kastua.

KOTIIN päästyä kahvit ja sitten otin sen ikuisuuskirjan viimeiset korjaukset esiin. Sain ne paperilla kun pyysin, ja olihan siinä sellaiset 30 sivua katsottavaksi. Olivat lähinnä kauneusvirheitä, sanoja piti vaihtaa ja muutama pilkku lisätä kunnes sitten pumpsahti eteen sivu jossa pyydettiin siirtämään kolme kuvaa hieman eteenpäin tekstissä. Tietty se aiheutti siitä eteenpäin koko taiton uudelleen asemoinnin, mutta onneksi kyseisen luvun lopussa oli lähes tyhjä sivu niin että muokkaus onnistui. Toinen isompi homma oli kun piti poista eräältä sivulta kaksi kolmasosaa siinä olevasta tekstistä, ja tietty koko loppuosa piti laittaa uusiksi. Välillä kävin tekaisemassa perunasose-jauhelihalaatikon uuniin. Tai tällä(kin) kertaa tummasta soijarouheesta. Kun laatikko oli uunisssa tein loputki (tällä kertaa pienet) korjaukset ja koko hommasta taas PDF:n. Lähetin PDF:n WeTransfer-palvelun kautta ja kopioin samaisen tiedoston myös muistitikulle. Ja kun oli toinenkin tuomansa muistikku niin sinne kopioin koko taittoaineiston mitä oli kertynyt projektin aikana. Huomenna jos viitsin niin siirrän koko projektin arkistolevylle, ja samalla koko vuoden 2019 työkansion.

HUOMISELLE ei vielä ole ohjelmaa, aamulla tai sitten myöhemmin iltapäivällä pitää soittaa jalkahoitajalle ja kysyä onko ajanvaraus voimassa. Jos aamulla saan selattua CD:t ja DVD:t niin saatan käydä viemässä ne kierrätykseen. Tuleepahan siinä huomisen kävelylenkki.

VIELÄ iltakahvit, joku elokuva ja siinä se sunnuntai alkaa sitten ollakin. ■