grey2.jpg

KOKO päivä oli harmaa. Sään puolesta siis. Paksu harmaa pilvimatto peitti taivaan ja vettä satoi. Välillä tihuuttamalla ja välillä hieman rankemminkin. Ja plussan puolella tietysti oltiin.

LÄHDIN päivällä käymään Lidlissä ja melkoista sohjoa olivat tiet paikka paikoin. Kaikkein ikävimpiä kohtia olivat ne, jotka oltiin auralla vedetty niin että ohut kerros jäätä ja pakkautunutta lunta oli asflatin pinnassa, joten sai katsoa tarkemmin mihin astuu. Kaatumatta selvisin kuitenkin molemmat matkat, kauppaan ja kotiin.

TÄNÄÄN oli mukava kääriytyä vilttiin ja torkkua nojatuolissa iltapäivän puolella kun ei ollut kiirettä tehdä mitään eikä kiirettä mennä minnekään. Sai olla rauhassa omien ajatustensa kanssa ja ladata akkujaan ihan kunnolla.

ILLALLA lämpömittari alkoi tavoitella nollaa ja jonkin aikaa tuli lunta ihan kunnolla.Nyt on maa taas likimain valkoisena ja puut ovat upeasti kuorruttunete lumella, lähes sellainen postikorttimaisema - kovin pimeä tosin. Saapa nähdä onko aamulla jo pakkasta. Sääennuste on luvannut parille päivälle muutaman asteen pakkasia ja sitten palattaisiin taas plussalle vesisateiden kera.

KATSOIN illan lopuksi espanjalaisen kauhuelokuvan, ja harvinaisen hitaasti eteni. Mutta kun olin aloittanut niin pitihän se loppuun asti katsoa vaikka väkisin.

HUOMENNA on vielä lomapäivä, ja ainakin kirjastossa käynti kuuluu päivän ohjelmaan.

ODOTTELIN perjantaina tarjousta toimistolle hankittavasta konepaketista mutta eipä kuulunut. Jos ei huomisen nimissä kuulu mitään niin pitää soitella ja kysyä missä se viipyy. Ehtisin käydä hakemassa kun on vielä tulossa lomapäiviä tässä kuussa ja samalla käydä laittamassa sellaiseen kuntoon että työt eivät toimistolla keskeydy. Vanhasta koneesta pitää ottaa viimeisetkin varmuuskopiot ja siirtää kaikki sähköpostit uuteen koneeseen ennenkuin vanha kone joutaa kierrätykseen. Sen verran iso ruljanssi se kuitenkin on että pistän sihteerin tekemään uuden koneen ohjelma-asennuksia sillä aikaa kun itse puuhastelen vanhan parissa.

IKUISUUSEEPOKSEN  painatuksesta sain jo ensimmäisen painotarjouksen. Toisen laitoin menemään niin nähdään kuinka paljon on eroa painotaloilla. Kirjan toimittajat eivät oikein tainneet tajuta miten iso hinnanero on kartonkikantisella ja kovakantisella kirjalla. Kaavailulla painosmäärällä kovakantinen on yli 1000 euroa kalliimpi. Saapa nähdä kumpaan vaihtoehtoon kallistuvat. Onhan siinä tietty useampi maksaja, joten ei se nokkaa kohti ihan huimia summia tee, mutta silti. Ja siihen päälle vielä mun palkkio. En mäkään tätä hyväntekeväisyytenä tee, onhan tätä tahkottu jo vuodesta 2017.

KOHTA on aika painua peiton alle niin jaksaa huomenna viettää lomapäivää. ■