vh3.jpg

EDELLEEN väistöasunnossa :( Pihaustakaan ei ole kuulunut omasta asunnosta. Huomenna tulee kaksi viikkoa siitä kun taloyhtiö teki reklamaation, saapas nähdä joko ensi viikolla tulee remonttimiehiä. Kaksi viikkoa vielä odottelen ja sitten soittelen ja kyselen aikooko remonttifirma tehdä mitään.

TYÖRINTAMALLAKIN on ollut melkoisen takkuista. Yksi kirja joka oli korjauskierroksella, tuli takaisin ja osaan artikkeleista kirjoittajat olivat tehneet suoraan korjaukset (vaikka pyysin puhekuplilla). Näiden omien korjausten johdosta teksti juoksi miten sattui ja mä jouduin exportteeraamaan heidän tekstinsä ja tuomaan sen uudelleen taittoon, kun ei sitä muutoin olisi saanut järkevästi tehtyä. Nyt on uusi versio taas tarkastettavana, ja onneksi tällä kertaa se jää työryhmän vetäjien tarkastettavaksi eikä enää lähde uudestaan kaikille kirjoittajille. Ja oli siinä viestissä saate, että laita kunnon lasku kun oli näinkin paljon korjattavaa, eikä edellinenkään lasku ollut meidän mielestä mitenkään iso. :)

TOINEN työn alla oleva kirja on vielä hankalampi tapaus. Aineistoa on 750 A4-sivua, alaviitteitä likimain 3000 ja kaiken kukkuraksi yksi ainoa taulukossa oleva viittaus sotki taittoon nostettaessa viitteiden numeroinnin siitä eteenpäin. Eihän siinä auttanut muuta kuin purkaa se alkuperäinen aineisto osiin niin, että sain sen viheliäisen taulukkoviittauksen alkamaan uuden dokumentin alusta, jolloin numerointikin säilyi.

ID kyllä nikotteli kun koko tekstin nostin taittoon, ja tietty kun niitä alaviitteitä sinne laitteli niin koko lopputeksti alkoi juosta, ja alkoi tulla aika hitaaksi ohjelman toiminto. Onneksi niitä erillisiä tiedostoja tutkiessa huomasin, että siellä olikin kohtia joissa alaviitteiden numerointi alkoi uudestaan ykkösestä, joten saatoin purkaa nekin vielä pienempiin osiin ja ottaa jokaisen omaksi taitokseen. Vaikka olisikin ollut helpompaa nostaa ne Word-tiedostoina suoraan taittoon, niin sen tekstin juokseminen oli sen verran ohjelmaa hidastavaa että nostin puhtaan tekstitiedoston ja heitä alaviitteet kohdalleen yksitellen. Hieman hidastahan se on mutta tekstiä on paljon vähemmän juoksutettavana. Ja olen jo kolme osaa tästä kaikkein suurimmasta tekstimassasta saanut liikkeelle tarkastettavaksi (ja sitä ennen 14 muuta kappaletta, oli helpompaa aloittaa taitto tekstimassan lopusta, kun sieltä saattoi tuoda Word-pätkiä suoraan, eivätkä ne olleet kuin 4 -36 sivua pitkiä).

KUN syksy on jatkunut näin lämpimänä ei ole ollut mitään kiirettä kukkapenkeille. Päinvastoin siellä on alkanut kukkia joitakin tosi myöhäisiä, ja muutenkin siellä jopa ruiskukat kukkivat edelleen. Kellarissa on pussillinen Pollen parasta, joka pääsee sitten pitkään penkkiiin kun sen pääsen kääntämään. Taitaa mennä marraskuulle ennenkuin se tapahtuu mutta itse kyllä tykkään että syksy saisi jatkua vaikka joulukuulle.

HUOMENNA pitää käydä tankkaamassa jääkaappia, nyt pitää aina miettiä mitä kokkaa kun ei ole sitä pakkasta minne tehdä valmiiksi. Ja ensi viikonloppuna sitten puolison luokse.

VAIKKA tuo kirja huutaakin valistumistaan niin kyllä mä olen näinä aurinkopäivinä käynyt lenkillä niin että vähän on tullut nähtyä ulkomaailmaakin. Ja kyllä huomasin liikkeelle lähdettyäni että edellinen päivä oli mennyt koneella istuessa. Nyt pitää jaksottaa taiton tekeminen niin että ainakin tunnin on ulkona. Tosin tulevalle viikolle on luvattu sateita, niin ettei ehkä joka päivä saata päästä tunnin lenkille, mutta katsotaan päivä kerrallaan. ■