kehys.jpg

EILEN meninkin jo kuuden aikaan sinne rinteen juurelle sillä päätin kasata sen kehikon rinteeseen kuitenkin jo nyt enkä vasta syksyllä. Tavallisestihan mä menen vasta puoli yhdeksän aikaan kastelemaan kukat. Aluksi piti mallata yhdellä laudalla kuinka pitkiä pätkiä mä tarvitsen. Näytti olevan 3½ metriä sopiva mitta, eli melkein puolitoista metriä laudoista pois pituutta. Sahasin neljä lautaa haluttuun mittaan ja sitten piti mitata kuinka pitkät ovat ne pystysuuntaiset laudat. Kaksi ja puoli metriä oli parahultaisen sopiva mitta, eli yksi lauta keskeltä katki ja se oli siinä.

EIHÄN tuollaista kehikkoa (3,5 x 2,5 m) kannattanut edes yrittää koota valmiiksi, enhän mä sitä olisi saanut yksinäni edes nostettua paikoilleen. Niinpä merkkasin vain pystyjuoksuihin vaakalautojen paikat, ja nostelin vaakalaudat rinteeseen. Helppo se oli siinäkin koota. Ja kun sain laudat heti oikeaan kulmaan. Vaakalautojen piti olla pystysuoraan vinoihin pystylautoihin nähden. Enkä mä sitä kulmaakaan olisi siinä tasaisella osannut oikein laittaa. Parilla naulalla kummastakin päästä laudat kiinni ja melkoisen jämäkkä tuli. Mitoituskin oli niin nafti että se pysyy kyllä paikallaan.

ALKUKESÄLLÄ sahasin roskiin heitetystä alumiinisesta kenkätelineestä tukikeppejä, niitä tuli 20 kappaletta. Olivathan ne jo komerossa odottaneetkin pääsyä tarkoitettuun tehtäväänsä. Nyt naputtelin jokaisen vaakalaudan taakse viisi alumiinitukea, niin että laudat eivät pääse taipumaan mullan painosta. Ja kun sitä lankkua jäi niin niistä tekaisin pari pienempää kehikkoa. Niihin tulee ainakin liljoja siitä yläpenkistä.

TÄNÄÄN ei tarvinnut muuta kuin kastella kukat illalla ja istua pihakeinussa. Kävikin ihan reippaammanpuoleinen tuuli, oliskohan tuomassa sadetta tänne päin. Sen verran kiersin metsän reunassa katsomassa että löytyykö sieltä kuinka kiviä, että saisin täyttää puukehikoiden ja kivilinjaston väliin jääneen tilan kivillä. Kyllä siellä jotain löytyi. Jos en huomiselle muuta keksi niin voi kantaa ainakin jonkunn verran niitä kiviä siihen. Mukavaa olisi tietysti saada sekin homma näin viikonlopun aikana tehtyä, niin sitten se rinne saisi olla rauhassa hetken aikaa. Pariin paikkaan voin tietysti multapussit tyhjentää jos saan sen kivihomman tehtyä. ■