press.jpg

Aamu koitti harmaana ja sateisena. Sateenvarjo oli välttämätön varustus. Kohuttu ja kohkattu myrsky ei kuitenkaan saapunutkaan ainakaan tänne. Edes sähköt eivät olleet poikki. Pitkin päivää sadekuurot yllättivät yks-kaks. Turvallisinta oli liikkua sateenvarjon kanssa.

Harmaata päivää piristi sähköposti, jossa oli vielä kolme pientä korjausta julkaisuun: yksi tekstivirhe ja pari kosmeettista kohennusta. Tekaisin ne ja laitoin korjatun aineiston nähtäväksi. Iltapäivällä tuli korkeimmalta päättävältä taholta viesti, että nyt laitetaan painoon. Katsastellaan sitten vedosta. Painotalo halusi kaiken aineiston ja tarvittavan informaation zip-paketissa, joten sellainen piti sitten iltapäivällä tehdä. Siirsin paketin painon serverille ja laitoin sähköpostia ilmoitettuun osoitteeseen että siellä paketti nyt on. On huojentunut olo kun sai tämän käsistä pois ennen lomia.

Matto tuulettui koko päivän parvekkeella ja iltapäivän päätteeksi oli vuorossa kämpän siivous. Huomenna pitää katsastaa jääkaapin sisältö, ettei jää mitään pilaantuvaa sinne. Pitää kehitellä sapuska olemassaolevista aineksista. Jääkaappiin jää sitten vain lähdevettä.

Jotensakin väsynyt olo, kun kirjaa koskevat huolet ovat nyt pudonneet harteilta. Uusi julkaisu saattaa tulla jo heinäkuussa, en ole perään kysellyt kun en sitä kuitenkaan nyt ole tekemässä. Se taitaakin olla jo kolmas painos samasta julkaisusta, eli molempien edellisten aineisto on tallessa ja samoin taittopohjat. Jos oikein ymmärsin, niin tässäkin versiossa lähinnä stilisoidaan tekstiä ja selvennetään lisää eri käsitteitä, ja saattaapa muutama artikkeli vaihtaa paikkaa. Murehditaan sitä sitten kun sen aika on. ■