flo.jpg

TIISTAINA oli iltapäivällä palaveri, ja äkkiähän siinä puolisentoista tuntia hurahti. Aamupäivällä tuli aineisto jo toukokuussa tiedossa olleeseen julkaisuun, mutta piti kysellä siihen liittyen vielä muutamia asioita että saadaan kerralla kaikki oikein. Aamupäivän kulutin laittaen sen viitteillä varustetun tekstin taittopohjaan, ja ehdin merkata otsikot, kuvatekstit ja taulukkotekstit. Kun oli ollut kuivempaa muutaman päivän niin piti illalla käydä letkun kanssa kukkapenkin reunassa. Yöllä heräsin siihen kun sade rummutti ikkunaan, kastuipahan kukkapenkit kunnolla.

KESKIVIIKKOAAMUNA tuli kaivatut tiedot siihen toukokuun julkaisuun, joten aloitin sen väsäämisen. Ihan valmiiksi en saanut kun piti lähteä lekuriin iltapäivällä. Reilun puoli tuntia istuin lääkärin juttusilla, mitään ei ollut, ainoastaan sen uuden diabetes-lääkkkeen annostusta muutettiin. Seuraavan kerran verikokeisiin tammikuussa niin nähdään miten annostuksen muuttaminen on vaikuttanut. Samalla reissulla puolison kanssa kahvilla, kun hän oli hankkimassa uudet silmälasit, eikä vapaapäivänään ollut muutenkaan kiirettä. Takaisin tultua sen aamulla aloitettu julkaisu valmiiksi, ja tekijälle. Sinänsä oli helppo kun ei olut kuin pelkkää tekstiä (plus kolme kuvaa) eikä sivujakaan ollut tuhottomasti. Ja samantien lasku liikkeelle niin ei jää roikkumaan. Illalla ei tarvinnutkaan mennä kukkapenkeille kun yöllinen sade oli ollut sen verran runsasta että penkit olivat vielä kosteita.

TORSTAINA otin sen alaviite-eepoksen työn alle. Eteneminen oli hitaampaa kun piti merkata tekstiin yläviitteet ja niitä vastaavat tekstit sivun alalaitaan. Ja olihan siihen väliin tulossa taulukoita ja kuviakin. Kuvat käsittelin vasta sitä mukaa kun paikka tuli vastaan tekstissä. Koko päivän siihen sai helposti turattua enkä päässyt kuin vasta puoleen väliin. Alkuillasta kävin kurkkaamassa kukkapenkit, mutta ei tarvinnut kastella kun päivä olikin pilvinen. Niinpä vietin illan Netflixin seurassa.

TÄNÄÄN jatkoin sen eilen aloittamani julkaisun taittoa. Pitkälle iltapäivään meni mutta sainpahan tehtyä. Kannet tietty puuttuu vielä mutta kun ei ole tietoa onko kartonkikansissa vai kovakantinen ja m itä kanteen tulee, niin se jää tuonnemmaksi. Eikä tämän julkaisun ilmestyminen ole vielä satavarmaa, ensi viikolla kokoontuvat päättävät ilmestyykö. Sellainen kutina kuitenkin on että ilmestyy. KUnhan tulee vahvistus niin voin laittaa kyselyn kannesta ja painopaikasta. Eikä mun tarvitse kertoa että se on jo taitettu, vaan laitan sitten nähtäväksi jossakin sopivassa vaiheessa. Alunperin heillä oli kai tarkoitus saada tämä kirja ulos elokuussa mutta ei enää tule onnistumaan. Kun tuo homma oli valmiina piti kiepahtaa kauppaan ja suunnata sitten kotinurkille.

TÄNÄÄN olikin lämmin (+24 astetta) päivä. Onneksi välillä tuuleksi niin jaksoi tallustaa kotiin kaupparepun kanssa. Jäin istumaan keinuun kun ei vielä ollut kiirettä ruuanlaittoon, ja kohta kukkamummo II tuli kaupasta. Oli kuulemma kotiutunut tänään, ja kukkamummo I kotiutuu sunnuntaina. Saas nähdä joko tuo tuliaisia mökiltä vai meneekö vielä syksymmän puolelle? Katselin kukkapenkkejä ja totesin että tänä iltana on käytävä pitkästä aikaa kastelemassa. Mutta sitä ennen sapuskaa kitusiin ja päivän postien selaus sun muut hommat.

ILLALLA kahdeksan aikaan olin kastelemassa. Toinen penkki pitää kastella kastelukannulla kun letku ei riitä sinne asti, pari kannullista kannoin siihen penkkiin ja sitten vielä kolme kukkalaatikkoa ennenkuin viritin kasteluletkun ja suuntasin sinne rinteen alapuolella. Välillä kävi tuulenpuuskia milloin mistäkin suunnasta, niin että sai katsoa mihin päin antaa veden lentää ettei kastele itseään kukkapenkin sijaan. Kun olin saanut kasteltua molemmat, sekä rinteen että ylätasanteen kukkapenkit, oli vielä hyvä hetki istahtaa hetkeksi. Siinä istuessa katselin ja mietin sitä lokerikon reunaa, jossa keskellä kasvaa onnenapilaa ja minttua, ja pähkäilin taas että pitäisikö siihen laittaa kiviä ylä- ja alapuolelle. Enhän mä siinä kauaa ehtinyt miettiä kun löysin jo itseni metsän rajasta etsimässä paria sopivaa kiveä siihen. Pitää laittaa isommat kivet siihen mintun ja apilan ylä- ja alapuolelle ja sitten hakea pari kassillista samanalaisia kiviä kuin on jo siinä laudoituksen ja "kivipuron" välissä. En kuitenkaan enää tänä iltana kun ei ollut pihatöihin sopivia housuja jalassa eikä kukkalapiotakaan mukana. Ja kun samalla kertaa laitan yhden laudan penkin reunaan, niin homma jää huomiselle tai jollekin tulevalle päivälle.

HUOMENNA, jos oikein hurjaksi heittäydyn, ajattelin että voisin siivota. Voisin viedä matot tuulettumaan ja siivota, ja sitten sen jälkeen käydä hoitamassa sen kukkapenkin tämänkertaisen operaation, ja sen jälkeen napata matot mukaan ja laittaa sisällä mööpelit paikoilleen. Tietty jos huomenna sataa niin menee suunnitelmat ainakin osittain uusiksi. Eikä sillä tällä nyt suunnitellulla kukkapenkkiprojektilla niin kiire ole, kunhan tekee sen ennenkuin lumet tulee maahan. Mukavampi keväällä kun ne kivet ovat paikoillaan ja ovat asettuneet siihen talven aikana. Voi sitten vain jäädä odottelemaan sitä että pääsee penkkiin kaivelemaan. Ja onhan mulla lähes 50 pussia kesäkukan siemeniä (vaikka mitä) jotka saa sitten toukokuussa kylvää siihen rinteeseen. Ideana on että kukkivat hyvin ja siementävät siihen penkkiin niin siinä on sitten joka vuosi jos jonkinlaista kukkaa.

TÄNÄ iltana taas Netflixin pariin. Nyt on vuorossa saksalainen Dark. Sitä löytyy yhden tuotantokauden verran, joten on kuitenkin muutamaksi illaksi katsottavaa. ■