Eipä oikein mennyt putkeen Tampereelle lähtö. Torstaiaamuna asemalla seisoi sen näköinen juna, että olikohan se koottu ylijäämävaunuista? No junassa sitten tuli kuulutus, että vuoro ajetaan korvaavalla kalustolla, kun jossakin päin oli ajolangat pudonneet ja korjaamaan lähtenyt kalusto oli hajonnut matkalla. Enpä siis saanut työskentelyhyttipaikkaa vaikka sen olinkin varannut. Lisäksi odotimme linja-autolla tulevia matkustajia. Lopulta juna lähti liikkeelle 40 minuuttia myöhässä. Ja kohta tuli tieto että jatkoyhteys ei tietenkään odottanut vaan matka jatkuisi Pieksämäeltä bussilla.

No, Pieksämäellä bussiin ja kohti Jyväskylää. Jyväskylässä muutama matkustaja ilmoitti käyvänsä WC:ssä, joten niin minäkin. Ensin piti käydä särkemässä rahaa WC:n avausta varten ja kun tulin takaisin pihalle, ei bussia näkynytkään enää missään! Matkatavarat olivat bussissa ja minä Jyväskylän asemalla. Eipä auttanut muuta kuin siirtyä VR:n lipunmyyntiin selittämään tilannetta. Siinä lipunmyyntitädin päivitellessä tilannetta puhelimeni soi, ja bussista soitettiin. Poisjäämiseni oli huomattu, ja ja numeroni oli saatu kun kassissa oli päällimmäisenä hotellivaraustiedot ja junaliput yhteystietoineen. Tavarani matkustaisivat edeltä Tampereelle ja voisin noutaa ne VR:n lipunmyynnistä. Jyväskylän toimipisteessä virkailija tulosti veloituksetta uuden lipun ja sain vielä kahvilipunkin käytettäväksi joko junassa tai aseman kahvilassa. Koska seuraavan junan lähtöön oli reilut kaksi tuntia, päätin mennä istumaan kahvilan terassille. Aikanaan juna tuli ja matka kohti Tamperetta saattoi jatkua. Tampereella suoraan VR:n lipunmyyntipisteeseen pakaasia kyselemään, ja siellähän se oli! Tällä kertaa ei VR:n toiminnassa ollut mitään valittamista.

lippu.jpg

Kun pakaasit olivat turvallisesti mukana, oli aika siirtyä asemalta perinteiden mukaisesti Alepubiin. Tuopin jälkeen hotelille jossa sisäänkirjautuminen onnistui heti, koska olin hotellilla paljon alkuperäistä saapumisaikaani myöhemmin. Huone sijaitsi hotellin huipulla 18. kerroksessa, korkeammalle ei päässyt. Vaatteiden vaihto kevyempiin ja kaupungille seikkailemaan. Koska matkaan oli tärvääntynyt aiottua enemmän aikaa, en minnekään kauemmaksi viitsinyt enää lähteä vaan illemmalla etsin ruokapaikan vatsan täyttöä varten.

Seuraavana päivänä sitten Viikin saareen eväiden kanssa. Saaressa tuleksi sopivasti, joten itikat eivät päässeet häiritsemään. Entiseen malliin kiersin luontopolun ja asettauduin sen jälkeen nauttimaan eväistä. Saarelta palattuani heitin tavarat huoneeseen ja päätin kiepahtaa katsomassa elokuvatarjonnan. Terminaattori oli alkamassa kotvan kuluttua ja kun lompakossa oli Finnkinon yrityslippuja niin kävin tiskillä noutamassa pääsylipun. Kieltämättä elokuva sekoitti ja sotki koko Terminaattori-elokuvien saagan, mutta miten jatko?

Lauantaina siirryin Särkänniemeen, lähinnä uuden 5D-elokuvateatterin takia. Olihan se kieltämättä kokemus. Vettä, ilmaa ja liikkuvia tuoleja kauhuelokuvan lisäksi. Pidin! 

Sunnuntaina päätin vierailla Amurissa, kun se ei toukokuussa onnistunut. Tunti siellä hurahti ihan huomaamatta. Paluumatkalla jäin Ukkometson terassille nauttimaan pari tuopillista ja illalla siirryin Gastro-laivaan syömään. Jälkiruoka, grillattu raparperi oli ehkä liiankin tekotaiteellinen yritys, mutta menihän se.

Tänään aamulla kaikessa rauhassa kassin pakkaus ja siirtyminen kohti asemaa. Vein kassin säilytykseen ja palasin Alepubin terassille odottamaan ja  asemalla Branderin kahvioon nauttimaan suolaista ennen junan lähtöä. Siinä on paikka jota voi lämpimästi suositella. Juna tuli jopa etuajassa ja tällä kertaa juuri sellainen kuin pitikin. Sain siis paikan työskentelyhytistä. Oli todella miellyttävää matkustaa kun ei tarvinnut junassa kuunnella huutavia lapsia ja kännykkään kailottavia ihmisiä. Astuessani junasta asemalaiturille tuntui kaikki se meteli hiljaisuuden jälkeen uskomattomalta.

Nyt ainakin yksi yö kotona. Huomenissa on tarkoitus lähteä uudelleen mutta loppuviikko menee kavereiden kanssa pyöriessä kun sattuvat olemaan kesälomalla. Tosin (ja onneksi) pahimmat helteet ovat toistaiseksi ohi, saapa nähdä tuleeko vettä niinkuin on luvattu.