vd.jpg

MAANANTAINA käytiin puolison kanssa kahvilla ja kierreltiin kirppareilla, ja lähdin siitä sitten vielä rautakauppaan ostamaan terassiruuveja. Ajattelin käyttää niitä sen kukkapilarin kasaamiseen, kun ovat itseporautuvia. Illalla sahasin poikkipienat pilaria varten ja vetäisin niihin puunsuojan pintaan niin kestävät paremmin ulkona.

TIISTAIAAMUNA herätessä oli sellainen tuuli ettei paljon huvittanut ulos lähteä. Niinpoä ryhdyin kokoamaan sitä pilaria. Menihän siinä oma aikansa, mutta kasaamista helpotti kummasti kun oli niitä terassiruuveja  ja uusi akkuporakone. Iltapäivällä uskalsi jo lähteä ulos kun tuuli tyyntyi, mutta siinä vaiheessa en enää jaksanut lähteä sitä pilaria asentamaan. Niinpä vietin illan taas Netflixin seurassa.

EILISAAMUNA pyyhkäisin ostamaan liimapuulevyä, kun ei enää ollutkaan mulla varastossa. Päätin että teen sen pilarin päähän pienen irrallisen laatikon johon voi köynnöstäviä kasveja myös istuttaa. Samalla reissulla toisesta paikkaa mukaan lähti pikasemementtiä ja kolmannesta multaa. Kotiin tultua ehdin juuri sahata siihen laatikkoon tarvittavat kappaleet ja vetää niihin puuöljyn kun piti taas lähteä. Tällä kertaa suuntasin ensin parturiin, sitten ruokakauppaan ja lopuksi vielä ostamaan krasseja. Kotiin päästyä oli tarkoitus koota se laatikko, mutta tulikin puhelu joka kesti pidempään, joten kokoaminen jäi siltä osin. Illalla oli nimittäin vielä kevään viimeinen kokous. Onneksi se pidettiin verkossa, joten ei tarvinnut lähteä enää rynnimään, mutta kaksi ja puoli tuntia sai istua tiiviisti koneella. Kokouksen jälkeen ruokaa ja sitten kokosin sen laatikon valmiiksi.

TÄNÄ aamuna olin pihalla jo seitsemän aikaan, menin asentamaan sen pilarin. Ensi töiksi piti kaivaa sellainen 30 senttiä syvä kuoppa pilarin maahan upotusta varten. Kun pilari törötti kuopassa likimain suorassa, ensin sen verran multaa sinne poikittain olevien palkkien päälle ja sitten pikasementti. Sementti siksi että pysyy paremmin paikallaan. Pikasementti kuivuu viidessä minuutissa, eli tarvinnut kauas lähteä. Kuivumista odotellessa siivoilin työkaluja pois, ja sitten täytin kuopan pois kaivetulla mullalla ennenkuin kannoin uuden tuoreen mullan siihen päälle ja samoin siihen laatikkoon. Sitten piti vielä istuttaa köynnöskrassit sekä pilarin juureen että laatikkoon, ja kastella, ja homma oli paketissa.

SISÄLLE tultua oli aamupalan aika ja suihkussa käynti. Tuli taas muutama sähköposti ja puhelu jotka vaativat huomiota ennenkuin pääsin jatkamaan päivän agendaa. Seuraavaksi oli vuorossa (lopultakin!) sen rompekassin kuskaaminen kierrätysmyymälään, ja sieltä jatkoin matkaani pienempää tietä myöten kohti paitaostoksia. Samalla saatoin tarkastaa viime kesänä huomaamani päivänkakkaraa kasvavan laajan alueen, mutta sinne olikin tehty jokin tilapäinen tie ja valtaosa päivänkakkaroista oli mennyt sen sileän tien. On siellä muutama mätäs jotka voisi käydä kaivamassa omaan pihaan. Paitaostosten jälkeen vielä rautakauppaan, kun yksi vesipiste oli ilman kasteluletkuliitäntää. Ja sitten kotiin. Kotiin suuntasin bussilla, ihan tarpeeksi tuli kävelyä päivän mittaan.

ILLALLA piti käydä kastelemassa kukkapenkit, sen verran lämmin päivä oli ja huomenna vielä kuumempaa. Nyt kun mulla oli se uusi kasteluletkun liitin, niin sain vesiletkun riittävän lähelle uusinta kukkamaatani, joten sain kasteltua ihan kunnolla. Ja kyllä siellä alkoi pieniä sirkkalehtiä näkyä.

HUOMISAAMUNA jos jaksan nousta kukonlaulun aikaan, niin käyn sirpin kanssa niittämässä nurmikon reunasta sen sekalaisen kasvuston jota siinä kasvaa ja samalla ehkä siirrän siellä heinän seassa kasvavaa puna-ailakkia siihen uuteen perhosniittyyn. Siihen kun on tarkoitus valtaosin saada kasvamaan luonnonkukkia.

HUOMISILTANA on pitkästä aikaa virkistystapaaminen. On todella paljon aikaa kun ollaan isommalla porukalla oltu viettämässä aikaa. Ohjelmassa lienee ruokailua, musiikkia ja taidetaan käydä vettenkin päällä. ■