heina.jpg

Olipa mukavat kaksi aamua kun ei tarvinnut herätä kellonsoittoon, vaan sai herätä omaan tahtiin. Eilen klo oli jo puoli yksitoista ennenkuin alkoi tuntua siltä että voisi kömpiä kahvinkeittoon. Mitään kiirettä tai erityistä ohjelmaa ei eiliselle ollut, joten aamutoimet sai suorittaa kaikessa rauhassa.

Ainoa päivän pakollinen meno oli kaupassa käynti, lauantaisin kun yleensä tankkaan jääkapin täyteen niin viikolla ei tarvitse kuin jotakin pientä. Taivas oli harmaa, mutta ei satanut ja mittarikin näytti 16 lämpöastetta, eli mitä mukavin sää kiertää kauppaan pidempää reittiä. Pikkuruinen sadekuuro yllätti, mutta todellakin pikkuruinen: vähän aikaa pisaroi ja se oli siinä. Ei tarvinnut edes suojaa etsiä. Kotiin tultua tekaisin tuunatun makaronilaatikon uunin tulemaan, niin että on alkuviikolle sapuskaa. Ilta kului töllön edessä, ja join ne itselleni lupaamat oluet, ruhtinaalliset neljä kappaletta. Ei ollut tarkoitus ryyppäämään ruveta.

Tänään heräsinkin jo sitten yhdeksän aikaan, ja olo tuntui levänneeltä. Aamupäivän seikkailin tv-kanavilla, ja kun sininen taivas alkoi tulla esiin, päätin että tänään voikin grillata. Iltapäivällä grilli ja istuinalusta reppuun, grillipaikalle tallustaessa matkan varrelta kaupasta makkaraa ja muutama olut. Taas :)  Grillipaikalla ei ollut ketään, joten sai olla ihan yksin ajatuksiensa kanssa. En heti grilliä tulille laittanut, kun ajattelin istua siellä nauttimassa auringosta ja pelkästä olemisesta ja nautin samalla hitaasti yhden oluen . Istuksittuani tunnin verran laitoin grillin kuumenemaan, ja sitten vain odottamaan että pääsee heittämään makkarat tulille. Makkaroiden kanssa oli yksi olut ja kun grilli oli uiskentelemassa järvessä, oli aikaa juoda vielä kaksi olutta. Nekin kiireettä ja kaikessa rauhassa. Siinäpä olivat viikonlopun oluet.

Nyt illalla oli katsottava tas B-luokan scifiä Foxilta, ja välillä Subin puolelta Fright Night 2:sta. Ei näissä oikein jatko-osat nappaa. Alkuperäinen Fright Night tehtiin jo 1985, ja uusintaversio 2011. Uusintaversio vesitti alkuperäisen leffan idean suoraan sanottuna kokonaan. Ja nyt tässä 2:ssa Evil Ed:kin oli edelleen vahvasti elossa, vaikka alkuperäisessä Ed jäi jonnekin pimentoon elämään vampyyrina. Häiritsevät tuollaiset seikat, valitettavasti. Tuosta leffasta tuli mieleen 80-luvun scifi-leffa LIfeforce, jonka ehdin käydä katsomassa paikallisessa elokuvateatterissa ennenkuin muutin paikkakunnalta. Olihan se sen ajan mittapuun mukaan jännittävä. Tänäpäivänä tehosteet tietysti pistävät silmään pahemman kerran. Olen tuon joskus katsonut tässä 2010-luvulla, ihan vain sen takia että sai palata hetkeksi kauas ajassa taaksepäin.

Yksi elokuva jonka haluaisin nähdä pysyy edelleen piilossa. Ongelmana on se, että en muista nimeä, mutta tapahtumia leffasta muuten kyllä oikein hyvin. Toistaiseksi ei ole tärpännyt omilla hauilla. Pitäisiköhän laittaa kyselyä foorumeille, josko joku tietäisi leffan nimen? Onhan se tämänpäivän mittapuilla melkoisen kökkö, mutta kuitenkin olisi mukava katsoa sen näin monen vuoden jälkeen. Saattaa sijoittua 70-luvun loppuun tai 80-luvun alkuun, eli vanhaa tavaraa sekin.

Huomisaamuna kello sitten taas soi. Saapa nähdä onko tullut jo aamuksi korjaustiedostot? Äsken tarkistin sähköpostin, mutta vielä ei mitään ollut. Tosin hän kirjoittikin aikovansa yrittää pitää vapaan viikonlopun. Enkä mä usko että siinä enää mitään hirvittäviä korjauksia on, eiköhän ne saada tunnissa pois käsistä. SItten vielä koko aineisto yhtenä pakettina takaisin, ja jos ei mitään löydy, laittakoon menemään painoon. Pääsenpähän sitten taas laskuttamaan. :)

Viikolla pitäisi kai alkaa miettiä sitä Tampereella käväisyä, Jos nyt varaisi hotellihuoneen ja Onnibussi-matkan niin varmasti saisi ainakin haluamansa. Hiukan vielä mietyttää, onko hotelli Torni vai Ilves? Ilves on mun vakiohotelli, mikä siellä korkeuksissa on olla, huonekerros on yleensä 18 jos vain sieltä vapaa huone löytyy. Tornissakin pääsee korkealle, mutta hotellin hehkuttama aamiainen oli viimeksi pettymys. Plussa on kattoterassi jossa on mukava istuskella, miinusta taas se, että sinne on melkoinen kävelymatka jos erehtyy vaikka Särkänniemeen menemään. Ilves on niin mukavasti keskellä kaikkea. Pitää kai tehdä päätös ihan huonehintojen perusteella. Jos Torniin onnistuu saamaan huoneen super-hyper-alennuksilla, niin sitten sinne. Tutkaillaan.

Nyt pötkölleen niin jaksaa aamulla käydä korjausten kimppuun. Ja sen jälkeen pitäsi soittaa toisen kirja toiselle tekijälle. ■