grill.jpg

EI tarvinnutkaan etsiä elokuvia viime torstaina kun huomasin sattumalta että Murdochin murhamysteerien uusi kausi oli alkanut pyörimään. Kaksi ensimmäistä jaksoa heti torstaina katseluun. 

PERJANTAINA aurinko paistoi siihen malliin että oli pakko pariin otteeseen käydä hakemassa kahvia kioskilta ja nauttia se keväisessä auringonpaisteessa. Siinä nautiskellessa tuli mieleen että voitaisiin viikonloppuna laittaa kertakäyttögrilli, makkarat, istuinalustat ja kahvia termoksessa reppuun ja kävellä johonkin mukavaan paikkaan grillaamaan ja nauttimaan keväästä.

LAUANTAIAAMUNA herätessä oli taivas harmaa ja lunta ilmassa. Grillauksen saisi varmaan sen päivän osalta unohtaa. Siinä kävellessä sade taukosi, joten toiveita kuitenkin vielä oli. Kaupassa oli tungosta ja jouduin kassalla jonottamaan sen aikaa että bussi ehti mennä. Piti jäädä odottamaan seuraava. Siinä kun sitten astuin bussiin niin alkoi pyryttämään uudelleen, eli melkoisen epätodennäköiseltä vaikutti grillaaminen. Ja kun sade jatkui iltaan asti lähes taukoamatta niin tyydyttiin sitten kokkaamaan kotona.

SUNNUNTAI ei tuonut parannusta asiaan. Koko päivän tuli lunta enemmän ja vähemmän mutta taukoamatta. Siirtyi sitten grillikauden avaus tulevaisuuteen. Illalla taivas alkoi seljetä ja pakkanen kiristyä. Ennakoi kylmää maanantaiaamua. Katseltiin leffoja ja kuunneltiin musiikkia kun ei paljon huvittanut sinne sateeseen lähteä. Päätin jättää kotiin lähdön tälle aamulle kun mitään kamalaa kiirettä ei ollut.

TÄNÄ aamuna aurinko paistoi taas siniseltä taivaalta, tietysti kun vapaat olivta ohi. Ja pakkastakin oli nelisentoista astetta. Tultiin aamubussilla keskustaan kun puolisolla oli menoa heti aamutuimaan. Mä poikkesin kaupan kautta töiden ääreen. Kirjaan ei edelleenkään tullut aineistoa eikä mitään. Sen sijaan tuli puhelu että voisinko tehdä ja mihin hintaan roll-upin painoaineiston. Soittelija oli tuttu jo muista painotöistä, ja jos tuo mulle tulee niin kuvat ja tekstit ovat valmiina, samoin kuin luonnostelma siitä miltä roll-upin tulisi näyttää. Sähköpostiin tuli kysely kutsunteosta, olisiko mustavalkoinen tyylikäs? Onhan se kun oikein tehdään. Lähipäivinä pitäisi tulla lisätietoa kutsusta. Varmaan pitää ottaa oikein valkoiselle paperille se, ja kysyä mitä kustantaa jos vedettäisiin lakka etupinnalle.

TÄNÄÄN taas olisi vuorossa jakso pari Murdochia, niin ehdin katsoa ennen kuin katoavat katsomosta. ■