avain.jpg

PÄÄSIN sitten eilen vasta illalla kotiin. Otti sen verran koville se juhliminen. Tai se että tavoistani poiketen join viskiä enemmän kuin yhden paukun. Mä kun tavallisesti pysyttäydyn olutlinjalla. Sen verran ajoissa olin kuitenkin kaupungissa että ehdin jotakin pientä hakea täksi aamuksi kaupasta. Tai olisihan Siwa ollut pidempäänkin mutta kun en sinne jaksanut/halunnut mennä. Kotiin tultua ei paljon muuta kuin postien pikainen vilkaisu ja pitkälleen.

TÄNÄÄN oli palaveri jo aamupäivällä, siinä mennä hurahti puolitoista tuntia. Huomenna toimituskunnalla on kokous, ja ainakin henkilö jonka kanssa pidin palaveria aikoo ehdottaa että kirjan taitto tulisi minulle. Puhuin taas kuin Ruuneperi, ja tein paikan päällä epävirallisen taittotarjouksen joka kyllä kirjattiin ylös. Olisihan tuo ihan mukava kirja pistää kansiin asti. Painotalokin oli tehnyt tarjouksen taitosta, mutta oli niin alhainen hinta että itse ainakin suhtauduin siihen melkoisen epäilevästi. Mutta parin päivän sisällä selviää sainko mä kirjan taittoon vai en.

KUN pääsin koneelle oli tullut taas yksi tiedustelu koskien uuden kirjan taittoa. Tuossa kevään korvalla taitoin yhden julkaisun tiedustelijalle, ja nyt kyseli hieman isomman opuksen perään, sivuja olisi likimain 500 ja parhaimmillaan tai pahimmillaan kirja olisi kokoa A4. Olisihan se melkoinen järkäle. Siinä on vielä tiettyjä tekijänoikeuskysymyksiä auki, joten se ei ihan heti ole taittoon tulossa. Ja itse asiassa kaavailevat että se ilmestyisi jouluksi 2017. Lienee joku juhlavuosi.

JA tulihan päivällä soittokin, että erään naisihmisen kone kaipaisi katsastusta. Oli ilmeisesti Win 10 asennus mennyt vituraksi, ja kone ei nyt toimi oikein kunnolla. Tässä on vielä muutama päivä aikaa palauttaa entinen käyttöjärjestelmä, jos siihen jotain kympistä on tullut. Lupasin käydä huomenissa hakemassa koneen ja katsastaa sen ensi viikkoon. Parasta tietysti olisi ettei kymppi olisi siihen ehtinyt yrittää asentua, ja ongelmat johtuisivat jostakin muusta. Pitää kuitenkin siinäkin Never10 jotta ei edes vahingossa tule uusintayrityksiä. Ja samalla poistaa mahdolliset kympin asennustiedostot.

saa.jpg

SÄÄENNUSTE lupaakin mukavan viileää. Toisille se on taas kauhistus. Ehtiihän se vielä lämmetä elokuun loppuun, kun Tampere kutsuu.


PÖH JA PAH! Enigman uusi levy ilmestyy vasta  11.11.2016. Kävin kuitenkin äsken tilaamassa ja maksamassa sen, joten nyt pitää vain odottaa viestiä levykaupasta että voin käydä sen sieltä noutamassa. Eiköhän tuota sen verran jaksa odottaa. ■