giphy.gif

EILEN oli puolisen astetta plussan puolella ja tihuutti vettä kun lähdin puolen päivän jälkeen kaupungille suorittamaan perinteistä lauantaista jääkaapin täyttöä. Tosin ihan ensimmäiseksi oli käväistä hakemassa Kingin uusin kirja kirjastosta kun tuli ilmoitus että varaus on saapunut. Sinne kävellessä sade muuttui rännäksi ja kohta lumeksi. Sen verran tuli lunta että kotiinpäin palasin bussilla, ja painoihan reppu ihan kiitettävästi.

KOTIIN tultua kello oli sen verran paljon (kolmen kieppeillä) että saatoin laittaa herneet kiehumaan ja alkaa pilkkomaan porkkanoita, sipulia ja kinkkua sekaan. Äitivainaa joskus opetti aikoinaan että kun hernekeitto saa kiehua kolme tuntia niin hyvää tulee, ja sitä oppia olen noudattanut vuodesta toiseen.

SOPAN poristessa liedellä aloitin sen artikkelikirjan taiton. Siinä kun oli useampi kirjoittaja niin hommaa hidasti hieman se että jokaiselle kirjoittajalle piti aina tehdä omat ylä- ja alatunnisteet. En kuitenkaan jaksanut jokaiselle tehdä omaa masterpohjaa vaan menin leikkaa ja liimaa -menetelmällä. Siinä alkuillasta piti sitten välillä syödä mutta päätin että teen taiton loppuun asti yhtä kyytiä. Kansikuvan suunnittelun jätin sunnuntaille, se kun vaati uudistusta kun sarjan nimi muuttui. Alkuyön pimeinä tunteina valmistui tekstiosan taitto, eikä tarvinnut tuijottaa telkkaria vaan sai painua suoraan peiton alle lukemaan ja kohta unten maille. Vielä ennen punkkaan siirtymistä vilkaisin lämpömittaria ja edelleen oltiin muutama kymmennys plussan puolella.

TÄNÄ aamuna oltiin edelleen plussan puolella, lieneekö koko yön ollut. Ja lunta tuli. Ja kunnolla. Onneksi ei ollut tarvetta lähteä sinne sateen sekaan, vaan sain pysytellä sisätiloissa. Aamupalan jälkeen otin työstöön sen uuden kansikuvan, ja kun vähän aikaa olin sitä pyöritellyt niin se lopullinen ideakin tuli. Kannessa aiemmin käytettyä fonttia jouduin tovin etsimään kun ei ollut tallella alkuperäistä PhotoShop-tiedostoa josta olisin fontin nimen nähnyt, mutta löytyihän se. Kun sain kansikuvan valmiiksi liitin sen tekstiosaan ja lähetin tilaajalle. Yllätys oli melkoinen kun parin tunnin päästä tuli vastaus että hyvältä näyttää ja kirjoittelee vielä esipuheen.

ILTAPÄIVÄLLÄ oli käytävä laittamassa pyykit pyörimään ja samalla vein roskia. Sade olikin muuttunut aamun märästä lumisateesta silkaksi vesisateeksi ja kun vilkaisin lämpömittaria niin melkein kaksi astetta oltiin plussalla. Puista olivat lumet pudonneet, oli melkoisia tykkyjä varsinkin havupuissa. Ei mua tuo vesisade haitaanut yhtään, päin vastoin: mitä nopeammin lumet kaikkoa sen parempi.

KUN kone pyöritteli pyykkejä otin työn alle seuraavan projektin. Kaksi jo aiemmin tekemääni esitettä kaipasivat pientä tekstin korjausta (kirjaimellisesti pientä, toisesta esitteestä poistettiin kaksi sanaa ja toisesta yksi). Samaan paikkaan oli myös roll-upin fixaus, siihen käytettiin samaa kuvaa kuin esitteisiinkin mutta kun lähtökokoinen kuva oli jo niin pieni, ei sen tulostaminen roll-upissa onnistunut. Laittoivat uusia kuvia joita käyttää. Tein kahdesta kuvasta kummastakin roll-upin ja laitoin menemään, niin saavat itse päättää kumman tahtovat. 

SITTEN oli vielä yhden pienen esitteen teko. Materiaalina oli aiemmin tekemäni nettisivun aineisto, joten kaikki löytyi omalta koneelta. Ja vielä kun tässä vaiheessa esite menee pelkästään sähköisenä niin ei tarvinnut kuvien kanssa kauaa sählätä. Ja sinne meni sekin. Sitten sainkin hakea kuivat pyykit pois, ja viikonlopun työt olivat siinä.

ULKONA on edelleen melkein +2 astetta mutta vaihteeksi ei sada mitään. Nyt on hyvin aikaa jatkaa Scremin katselua, varsinkin kun huomenna on iltavuoro niin ei ole edes kiire nukkumaan. Ja pitäähän se odottaa että puoliso soittaa hyvän yön soiton kun on päässyt töistä. ■