goal.jpg

Kahden julkaisun kohdalla ollaan niin loppusuoralla että. Kävin päivällä hakemassa viimeisen kuvituskuvan, ja nyt tämä kuvaa kaivannut julkaisu odottaa vain painotarjousta. Jos se miellyttää, vien aineiston vedostettavaksi, jos ei niin käyn neuvottelemassa uudelleen tarjouksen pohjaa. Toiseen julkaisuun tein saamani korjaukset, ja vielä sunnuntaihin asti pitää odottaa tuleeko toiselta kirjoittajalta korjauksia. Tähän on jo onneksi olemassa painotarjous joka on hyväksytty (ja kustannukset alittivat julkaisulle budjetoidut kulut). Hyvä saada jotakin pois käsistään. 

Uuden julkaisun taitto alkanee huomenissa (se josta tuli eilen tiedustelu). AIneisto oli onneksi jo mukana viestissä niin että pääsee aloittamaan heti kun siltä tuntuu. Tosin tämä on niitä julkaisuja joissa tilaaja on jo painon valinnut, joten taiton jälkeen laitan sähköisen vedoksen menemään, ja mahdollisten korjausten jälkeen toimitan painoaineiston tilaajalle, joka saa itse huolehtia aineiston painoon, toimitus- ja laskutusosoitteet jne. Pääsen helpommalla niin. Ja tämä projekti tietysti vielä tänä vuonna loppuun.

Samalla pitäisi alkaa pyörittää rinnalla sitä toistakin projektia, jonka jo kyltin osalta olen aloittanutkin. Siihen projektiin seuraavaksi varmaankin Word-pohja ja PowerPoint-pohja, ja sitten käyntikorttien kimppuun. Vielä pitää varmistaa tuleeko esitteitä, muita aiemmin tehtyjä kortteja jne. Kylttifirma ei vielä ole tarjoustaan laittanut, mutta edellisen kyltin pohjalta voi hintaa haarukoida. Vaikka näillä ei nyt niin kiire olekaan, olisi mukava saada nämäkin tänä vuonna pois.

Tulossa on myös erään lehden taitto, mennee marraskuun lopulle varovaisesti arvioiden. Myös markkinointimateriaalia toista noita aiempia julkaisuja koskien pitäisi alkaa väsätä. Lehteen mainos, Facebookiin, kotisivuille, sähköpostimainos jne. Idea on jo tullut, jonka pohjalta nuo kaikki sitten tehdään. Joutuu vielä tosin odottamaan vahvistusta julkaisupäivälle ja kirjan myyntihinnalle ja -paikalle. Tämän päiväisen keskustelussa edelleen oli tavoitteena julkistaa kirja kuukauden vaihteessa.

Ja se nyt tuskin ketään yllättää että tämäkin päivä oli harmaa ja sateinen. Mutta taas, mieluummin vettä kuin lunta. Huomenna tai torstaina pitäisi käydä jotakin pikkutakkia katselemassa sinne pikkujouluihin. Jos ei saa aikataulutettua arkipäiville, niin ehtiihän sitä hätätilassa vielä lauantainakin. Pitää vaan pyrkiä sovittamaan mahdollisimman monta asiaa aina samalle suunnalle, niin ettei tarvitse edes takaisin poukkelehtia (jalan ja julkisilla kun kuljen). ■