giphy.gif

YÖLLÄ sateli vettä ihan kunnolla. Ikkuna ropisi kun katselin telkkaria, ja vielä nukkumaan mennessäkin satoi. Aamulla kun heräsin ja avasin verhot, niin olipahan yöllinen vesisade saanut lumia kaikkoamaan. Nurmikoilla ollut muutaman sentin lumikerros oli kadonnut. Ja olihan se taas vaihteeksi plussan puolella yöllä.

TÄNÄÄN piti lähteä ulos liikkumaan kun eilen siitä ei tullut mitään, ja piti hakea hieman täydennystä, lähinnä aamupalaa varten. Liikkeellelähtiessä aurinko paistoi siihen malliin että aurinkolaseille oli käyttöä. Aika hiljaista oli sekä kaupungilla että marketissa. Puolivälissä kotimatkaa raahautui jostakin musta pilvi päälle ja alkoi ropista rakeita. Niitä tuli reilun viisi minuuttia ja sitten se loppui. Kotiin päästyä alkoi raesade uudelleen kestääkseen taas muutaman minuutin.

HETKI sitten tuli vuorostaan lunta taivaan täuydeltä, melkoisia jalkarättejä viskeli. Sekin oli taas sellainen kuuro, mutta taivas on edelleen harmaa eli vielä ehtii illan ja yön aikana työntää taivaalta vaikka mitä. Huomenna ei pitäisi enää mitään sadella mutta pari kuuropäivää ennusteen mukaan mahtuu alkaneeseen viikkoon. Lämmintä on kuitenkin luvassa.

ONNEKSI pääsiäinen alkaa olla loppumetreillä, joten päästään palaamaan arkeen. Ainakin jollakin tapaa. Onhan noita rajoituksia edelleen, mutta eiköhän tuo kaupunkikin taas vilkastu kun juhlat ovat päättyneet.

TÄLLÄ viikolla pitäisi siis tulla siihen kirjaan vihonviimeiset korjaukset, ja samalla voin kysyä siitä toisesta kirjasta joka on suunnitteilla. Samoin tällä viikolla pitäisi kai käydä ostamassa toimistolle tietämystekniikkaa. On siis jotakin vaihtelua kotona kyhjöttämisen ja kävelylenkkien lomaan.

ILTA jatkuu Netflixin seurassa vähän myöhemmin, pitää valvoa taas lähemmäs puolta yötä kun puoliso soittaa töistä päästyään. Ja jos nyt suunnitelmat menee kuten on suunniteltu niin ensi viikonloppuna nähdään kahvittelun merkeissä kaupungilla. Vielä ei uskalla yökylään mennä mutta senkin aika tulee kyllä jossakin vaiheessa. ■