v1.jpg

TÄNÄÄN päätin kokeilla sen tähden tekoa. Eilenhän mä jo leikkasin paperit valmiiksi. Ryhdyin taittelemaan ohjeen mukaan, kunnes äkkiä ei taitosten määrä enää ollutkaan niinkuin piti. Piti lukaista ohje uudelleen ja tarkemmin, ja siin'ä - aiemmasta ohjeesta poiketen - pitkin eräässä vaiheessa jatkaa toisen ohjeen kohdasta X eikä jatkaa taittelua suoraan niinkuin mä tein. Tein taitokset väärään paikkaan ja niin ollen paperi oli samantien roskiin joutava.

PÄÄTIN kuitenkin kokeilla toisella paperilla tällä kertaa ohjetta oikein seuraten, ja nyt taitokset tulivat niinkuin pitikin. Tapettia taitellessa huomasin että toiseen suuntaan taittelu onkin hankalampaa, oliko sitten paperin kuitusuunta niin että joutui taittelemaan kuitejen poikittaissuuntaan. Toiseen suuntaan taittelu onnistui helposti. Siinä näperrettyäni jonkin aikaa oli paperi jaettu 32 osaan kummassakin suunnassa.

SITTEN pääsin aloittamaan paperin taittelun tehtyjä taitoksia myöten. Alussa on aina hankalinta kun kulmat pitää saada nipistettyä niin että taitokset alkavat laskostua melkeinpä itsestään. Ja muutaman hetken jälkeen ...

v2.jpg

... taitokset oli laskostettu ja paperiarkki oli ristin muotoinen. Sitten vai vetämään vastakkaisista kulmista ensi toiseen suuntaan ja sitten kahdesta muusta kulmasta ...

v3.jpg

... ja paperi oli kauniisti kaarella. Tapetti oli tietty kuvioitu vain toiselta puolelta, joten ...

v4.jpg

... toinen puoli oli valkoinen. Kokoamisvaiheessa olisi ollut mahdollista valita kumman puolen haluaa ulkopuoleksi, mutta tällä kertaa ei tarvinnut koota.

HUOMASIN siinä että tapetin taittelu vaatii jonkin verran voimaa, että saa kuitusuuntaa vastaan olevat taitokset tehtyä. Lusikka tai jokin muu sopivan pyöreä esine on hyvä apu kun joutuu painamaan ne laskokset teräviksi. Ohuemmalla paperilla moista ongelmaa ei ole.

MITTASIN valmiin sakaran korkeuden ja se oli muutaman sentin vähemmän kuin paperin sivun mitta, joten tähden leveys sakarasta sakaraan lienee silloin noin 4/5 paperin kahden sivun yhteenlasketusta mitasta.

UUTTA paperia etsimään. Juolahti siinä taitellessa mieleen että jos paperi olisikin jouluista pakkauspaperia? ■