hammer.jpg

AAMULLA olikin melkoisen pilvistä ja melkein näytti siltä että voisi sataa. Lämpömittarissakin oli alle 20 astetta mikä sopi mulle oikein hyvin. Puoleen päivään mennessä olivat pilvet kaikonneet ja lämpötila kohosi nopeasti yli kahdenkymmenen asteen.

PÄIVÄLLÄ käväisin apteekissa ja kaupassa, kun en eilen muistanut ostaa kaurahiutaleita enkä leipomisrasvaa. Muutaman tutun kanssa jäin suustani kiinni ennenkuin pääsin lähtemään kotiin päin. Kotona keittelin iltapäiväkahvit ja odottelin että puoliso pääsee töistä ja soittaa.

PUHELUN jälkeen suuntasin metsään jossa vanhan keinun istuinosa odotteli minua ja vasaraa. Toiveikkaasti menin sinne pelkän vasaran kanssa, ja todella helposti lähtivät ne rimat irti.  Ja kun vieressä oli sopiva kanto, oli helppo naputella naulatkin pois niistä rimoista. Aurinko paistoi suoraan siihen mun työskentelypaikkaan, ja kyllä siinä tuli kuuma. Kun kaikki naulat olivat irti, piti kantaa rimat. Ensin nurmikon reunaan ja siitä lopulliseen varastointipaikkaansa. Sen verran paljon niitä oli että pari reissua piti tehdä vaikka eivät ne hirmuisesti painaneet.

KUN rimat olivat tallessa oli aika tulla sisään ja käydä suihkussa. Suihkun jälkeen oli ruuanlaiton vuoro. Tänään oli taas sellainen kokeellinen keittiö: keitettyä riisiä, jauhelihaa, punasipulia, herneitä, paprikaa, maissia, tomaattia ja sinihomejuustoa wokkipannuun muhimaan. Siinä kokkaamista aloittaessa harmittelin että en muistanut ostaa ruskeita tai kidneypapuja, mutta eipä siihen pannuun ne olisi mahtuneetkaan. Ja syödessä huomasin että ei niitä tarvittukaan. Sattui juuri sopivasti chiliä ja yrttimausteita, niin että oli melkoista herkkua.

ILTASELLA kävin keinussa istumass kun näyttää koko juhannuksen olevan vain mun käytössä. Naapuri fillaroi palstaltaan ja naureskeli olleensa siellä kitkemässä koko päivän. Juteltiin siinä ja yksi asia johti toiseen, ja niin hän lupasi jossakin välissä tuoda mulle päivänkakkaraa sieltä.

ENNEN naapurintuloa silmäilin penkinreunuksia ja huomenna pitää mennä leikkelemään ruohot mataliksi penkkine ympäriltä ja kukkapenkistä. Ajattelin myös kantaa kivivarastostani uusia kiviä rinteeseen, kun olen kaavaillut siihen lisää sammalleimua. Pitää tässä kesän aikana rakentaa sitä uutta yhdistävää kukkapenkkiä niin paljon kun ehdin, jaksan ja viitsin. Tarkoituksena on yhdistää aiempi rinnepenkki siihen tänä kesänä tekemääni, ja siinä välillä on kolme neljä metriä matkaa ja tilaa käytettäväksi. Mutta nyt mulla on lankkua ja kakkosnelosta niin että eiköhän siinä aika pitkälle päästä. Ja tämä väli tulee olemaan lähinnä perenoille pyhitetty, voihan siihen jotain kesäkukan siemeniä heitellä lisäkkeeksi.

TÄNÄ iltana vielä tavalliseen tapaan kahvia ja Netflixiä. Huomisaamullekin (tai aamupäivälle) on leipomisohjelmaa ennen pihalle lähtöä. ■