lunta2.jpg

MAANANTAIN iltavuoron jälkeen oli taas aikainen herätys. Tiistaina oli näet aamuvuoro. Tiistaille oli luvattu lumisadetta mutta aamusella sain pikku pakkasessa ja poutasäässä tallustaa töihin. Pimeää kyllä oli. Aamupäivällä oli jossakin vaiheessa lumisade alkanut, huomasin kun päivällä käväisin ulkosalla höppimässä kupin kahvia. Oli sen verran porukkaa töissä että ehdin ihan rauhassa juoda kahvini. Iltapäivällä kotiin kulkiessa lunta satoi edelleen, mutta pieniä hiutaleita ja harvakseltaan. Sen verran kuitenkin oli päivällä satanut että maa ja tiet olivat valkoisia. Illemmalla sade taukosi.

TÄNÄ aamuna (melkein) vapaapäivään herättyäni huomasin että yöllä oli sadellut lisää lunta. Sen verran paljon että katuja oli käyty auraamassa. Päivällä oli tapaaminen kaupungilla ja lähdin normilenkkareissa liikkeelle, ja paikka paikoin oli liukasta kun lumi oli melkein aurattu pois ja loppu oli tallautunut tiiviiksi ja liukkaaksi läntiksi. Pääsin kuitenkin kaatumatta kumpaankin suuntaan.

ILTAPÄIVÄLLÄ oli aika lähteä ensimmäiseen kokoukseen. Tällä kertaa laitoin kuitenkin kunnon talvilenkkarit että uskalsin kävellä reippaammin. Ja tarvetta sille oli, sillä ottaessani kokousläppärin esiin ja tarkastaessani että kone toimii kuten pitääkin, tajusin että enhän mä ollut asentanut siihen PDF-lukijaa saatikka Office-pakettia. Kiiruusti asentamaan lukija, sillä kaikki kokouspaperit olivat onneksi myös PDF-muodossa niin ettei tarvinnut alkaa etsiä Officen lisenssiavaimia kätköistäni. Sen verran siinä kuitenkin meni että kymmenisen minuuttia alusta myöhästyin. Illan ensimmäinen kokous kesti puolisentoista tuntia, eli ehdin hyvin käväistä kahvilla ennen toista kokousta.

TOINEN kokous kesti likimain saman verran, eli ihan tarpeeksi sai istua kokoustamassa. Sainkin autokyydin pihaan niin ei tarvinnut kävellä kotiin. Ja siellä kokouksessa istuessa oli taas alkanut sataa lunta. Kohta alkaa olla sen verran kuin mulle riittäisi ja kelpaisi.

HUOMENNA on myös vapaapäivä, ja sitten yksi aamuvuoro. Sen jälkeen olisikin viisi päivää vapaata, on noita vapaapäiviä niin pirusti vielä joulukuussakin kun pitämättömiä lomapäiviä täytyy pitää. Onneksi sentään sain työpäivän ennen joulua ja heti joulun jälkeen, niin että joulua ei tarvitse käpristellä kuin kolme päivää. Uuden vuoden alla taisi olla kumpanakin päivänä iltavuoro, eli kovin kummoisesti ei uutta vuotta välttämättä tarvitse juhlia.

KAI sitä pitää vielä jotain katsottavaa etsiä. Huomenna kun ei pitäisi olla kiirettä minnekään. ■