road.jpg

Eilisaamuna herätessä sankka sumu oli vallannut koko alueen. Näkyvyyttä oli vain joitakin kymmeniä metrejä. Näytti upealta, aina siihen asti kunnes aurinko alkoi lämmittää ja sumu hälveni. Vieläkin oli pieniä alkukäynnistysvaikeuksia töiden suhteen, mutta kyllä se siitä ohi meni. Päivällä käväisin ostamassa torilta loput kukat pihan istutuksiin, ja oli melkoisen lämmintä, mittari näytti +23 astetta vaikka olikin pilvistä. Koneella sitä ei huomaa, kun tuulettimet kierrättävät ilmaa sen verran tehokkaasti. Päivä meni lähinnä pikkutöitä tehden ja iltapäivää odottaen, oli nimittäin laitettava eräs asiakirja verkkoon, mutta sen julkaistamista piti odottaa aina klo 16 asti. Kotiin tultua vähän huonompaa kampetta päälle ja istuttamaan. Se olikin sitten lämmintä puuhaa: aurinko paistoi ja itikat kiusasivat. Siinä maata tonkiessa kävi mielessä että pitäisikö hakea vielä 200 litraa multaa (kun hintakin oli taas tipahtanut) ja yksi reunusaitanauha lissä, ja tehdä vielä jatkoa nykyiselle penkille. Istuttaa siihen tällä kertaa monivuotisia perennoja. Jos lauantaina innostuin niin mikä ettei. Melkoisen kuumaa vain ovat luvanneet viikonlopulle, joten hikoilla siinä kyllä saa. Mutta eipä kiinnosta lähteä rannallekaan lojumaan, se kun ei ole mua varten.

Tämä aamu valkenikin aurinkoisena, ja kaikki merkit viittasivat siihen että on tulossa lämmin, ellei kuuma päivä. Tänään piti tekaista tiedote, jakaa se FB:ssa ja kotisivuilla. Odottelin että sen kiireisen kirjan kanssa hätäillyt henkilö olisi ilmoittanut missä mennään, mutta ilmeisesti on saanut sen painon kanssa sovittua taitonkin sinne. Olisihan tuosta voinut kuitenkin ilmoittaa. Iltapäivällä kiersin Lidlin kautta kun Saskia oli loppu. Kyllä tuli lämmin kun taivalsin kotiin vesipullot repussa, ja muutakin kantamista oli. Lämmintä oli varmaan yli +25 astetta, mutta omiin mittareihin ei voi luottaa kun ovat kaikki suorassa auringonpaisteessa. Pakko oli ottaa lähes kylmä suihku kun olin päässyt perille.

Toisesta kirjasta tuli sen verran tietoa, että painotalo on valittu ja painosmääräkin. Kunhan saisin nyt vielä ne korjaukset jotka siihen on tarkoitus tehdä, niin olisi sekin homma pois käsistä.

Siitä kirjasta jonka painoaineiston toimitin ennen lomille jääntiä ei vielä ole kuulunut mitään. Painosta meni vedos suoraan tilaajalle; ja en tiedä joko se on mennyt ja oikoluettu vielä kerran. Jossakin vaiheessa kuitenkin pari kappaletta tipahtaa postiluukusta. Onhan se kiva nähdä teos lopullisessa muodossaan, kun ei ole ihan tavallinen pahvikantinen opus.

Nyt alkaa jo sopeutua normaaliin rytmiin, joten illan päätteeksi vielä elokuva. Harmi vain että normaalisti käyttämäni palvelu on muuttanut toimintaansa niin paljon, että en toistaiseksi ainakaan aio sitä käyttää. Saapa nähdä mitä mieltä muut ovat sillä muutos ei ollut parempaan suuntaan. Tämän illan elokuva tulee kuitenkin Plejmosta. ■