i-love-rain-landscape-photography-rain-F

LAUANTAIAAMUNA tuli lunta ihan kiitettävästi kun ikkunasta ulos kurkistin. Eikä s esiitä miksikään muuttunut kun lähdin liikkeelle, ensin kauppaan ja sitten puolison luo. Sovittiin että kumpikin käy kaupassa hakemassa tarpeita lauantain sapuskaan niin ettei sitten erikseen enää tarvitse lähteä. Olin purkamassa kauppareppua kun puolisoni saapui kotiin, joten ajoitukseni osui hyvin nappiin.

LAUANTAI katseltiin sarjoja ja elokuvia, ja tehtiin uunissa ruokaa. Ja koko päivän jaksoi sataa enimmäkseen lunta, välillä räntää. Vasta kun ilta oli ehtinyt jo pitkälle, sade viimein taukosi ja lämpötila alkoi nousta.

SUNNUNTAIAAMUNA satoi vuorostaan vettä. Sitä riitti pitkälle iltapäivän alkuun, ja kun sateeseen tuli tauko päätettin lähteä ostamaan tarpeita pizzaa varten. Osa oli mutta lisää tarvittiin. Ja matkalla alkoi taas sataa, vaihteeksi lunta ja räntää. Ostettiin ostettiin pizzaa varten sipulia jauhoja ja hiivaa, ja kun muistin että pakkasessa on vielä mustikoita niin lisäsin ostoskärryyn perunajauhoja. Kotiin tallustettiin sateen edelleen jatkuessa.

KOTONA puoliso alkoi valmistaa soijasta bolognesekastiketta kun oli ensin tehnyt pizzataikinan jääkaappiin ja mä puolestani aloin piirakkataikinan teon. Korvasin osan vehnäjauhoista perunajauhoilla niin että pohjasta tulisi pehmeämpi. Pistin kaikki mustikat pohjan päälle, ja niitä tulikin ihan reilusti, varmaan puolisentoista litraa. Mutta kun tämä pohjataikina on sellainen että uunissa noustessaan marjat painuvat taikinan läpi, niin niitä ei ollut lainkaan liikaa. Piirakan paistuessa valmistui bolognesekastikekin. Jätettiin molemmat jäähtymään ja katsottiin taas muutama jakso seuraamaamme sarjaa.

SITTEN olikin jo aika tehdä pizzat, niitä nimittäin tehdään aina kaksi uunipellillistä. Soijan lisäksi kastikkeeseen pääsivät tomaattipyre ja säilötyt paprikat sipulia unohtamatta. Ja juuston päälle ripoteltiin tuoreita herkkusieniä viipaleina. Molempien pizzojen valmistuttua päästiin syömään, ja hyvää oli pizza. Jatkossa vielä vaikka sinihomejuustoa sekaan niin maku paranee entisestään.

SIINÄ syödessä puolison puhelin soi, eikä olisi pitänyt vastata kun töistä soitettiin. Siellä oli sairastapaus ja kaivattiin tekijää maanantaiksi. Käytiin hiljainen neuvottelu, ja sen tuloksena puoliso lupautui maanantaina töihin. Eihän se paljoa meidän viikonloppua lyhentänyt. Syömisen jälkeen jatkettiin sarjan katsomista muutaman jakson verran ja sitten painuttiin pehkuihin.

PUOLISONI lähti tänään töihin puoleen päivään, ja mä tiskasin ennenkuin heitin oman reppuni niskaan ja lähdin kotiinpäin. Oli kyllä sunnuntain vesisade saanut lumia kaikkoamaan, ja kun pääsin keskustaan niin näkyi olevan +4 lämmintä. Poikkesin kaupassa ostamassa aamupalatarvikkeita ja evästä, ruokaa ei tarvinnut ostaa kun mulla oli kaksi isoa palaa pizzaa muka, ja iltakahville mustikkapiirakkaa.

KOTIIN päästyä piti aloittaa arki päivittämällä yhtä sivustoa, ja sitten tein siihen viimeiseen kirjaan pari pikku korjausta ennenkuin laitoin painoaineiston eteenpäin. Samaan syssyyn tein siitä nettiversion ja laitoin sen puolestaan eteenpäin laitettavaksi verkkoon. Sitten aloin kasaamaan sitä lehteä josta oli palaveri viime viikolla. Melkoisen työläs koottava, kun aineisto on vaikka missä muodossa mutta alkuun pääsin.

JA kuten aina, vapaapäivän päätteeksi pyykkikone pyöräytti koneellisen pyykkiä. Ja illan lopuksi uusin jakso Doctor Whosta, kun se oli ilmestynyt Areenaan.

HUOMENNA aamuvuoroon kuten keskiviikkonakin. Ulkona on edelleen melkein neljä astetta lämmintä, eli kyllä lumet sulaa näin yölläkin. Taitaa kohta olla koko työmatka niin sulaa katujen osalta että uskaltaa vaihtaa taas tavallisiin lenkkareihin. Huomenna mennään kuitenkin vielä talvijalkineilla varmuuden vuoksi. ■