hap2.jpg

EILEN kävin keskustelua erään asiakkaan kanssa nettisivuston käyttäjätunnusten ja salasanojen hallinnoinnista. On aihetta epäillä että tunnuksia jaellaan niillekin joille se ei kuulu (kyseessä on ostettava palvelu). Lupasin alkaa selvitellä että mitä voitaisiin tehdä. Tosin melkoisen selkeä keino nimetä käyttäjät on tarpeen, kun pahimmassa/parhaassa tapauksessa käyttäjätunnus/salasana-pareja voi olla jopa 3000. Surffasin webhotellin tarjoajan sivuille, ja sieltä paljastui että olikin muuttanut nimensä yritysfuusion mukana. Sivuilta löytyi kyllä linkki hallintapaneeliin (emme käytä mitään kaupallista hallintapaneelia. Käytössämme oleva hallintaliittymä on itse kehittämämme) mutta kirjautuminen sinne ei onnistunut, ei millään tiedossa olevalla tunnuksella. Pyysin webhotellin tilaajaa pyytämään tunnukset, mutta asiassa ei tultu hullua hurskaammaksi: ...uusitaan ohjelmistoa/palvelinta kuluvan vuoden aikana. Muutoksen jälkeen voidaan tehdä haluamamme muutokset. Asiakaspalvelusta kerrottiin, että he voivat siirtää yksittäisiä osia jo nyt uuteen palvelimeen. Tuollainen vastaus oli tullut. Eikö se hallintapaneelin pitäisi olla kokolailla ensimmäisten joukossa jos siellä isompia muutoksia tehdään. Pelkkä FTP kun ei taivu koko saitin hallintaan. Pitää soitella tänään jossakin vaiheessa sinne ja yrittää selvittää missä mennään.

EILEN piti yrittää selvitellä myös erään toisen sivuston (toisella palveluntarjoajalla) pienempää ongelmaa. Normaalitoimin toteutettava uloskirjautuminen PHP-pätkällä ei toimi välttämättä joka kerta. Johtunee siitä että tunnuksia hallitaan suoraan CPanelin kautta ja PHP:lla ei saada sessiota loppumaan. Laitoin sähköpostia asiasta. Saa nähdä vastaavatko tänään, tavallisesti tuolla palveluntarjoajalla on todella nopea vastausaika. Tämä on kuitenkin sen verran pieni ongelma että siitä ei isompaa haittaa ole, ja jos nyt kesäkuuksi saadaan valmiiksi uusi (ja todella paljon viivästynyt) hallintajärjestelmä, niin tämä ongelma ei enää sen jälkeen ole relevantti.

hap.jpg

ILLALLA suuntasin pitkästä pitkästä aikaa Mondoon katsomaan aikuisten animaatioelokuvia (Happy Tree Friends). On sen verran väkivaltaista animaatiota että ihan kovin nuorille ei sovi katsottavaksi. Ja pähkähullua. Oli noita varmaan reilut parisataa jaksoa kakkoskoneella mutta kun tein sille suursiivouksen niin pistin nekin roskakoriin. Melkoinen maraton oli katsoa kaikki yhteen putkeen vaikka yksi jakso ei kovin montaa minuuttia kestäkään. ■