sade.jpg

EILEN iltapäivän lopputunneilla kotiinlähtiessä piti hieraista silmiä parikin kertaa, kun ei satanutkaan. Taivas oli kyllä harmaa ja tuntui että olisi hieman viilenemään päin. Eipä sitä poutaa kauaa kestänyt, illalla kuuden aikaan alkoi taas vesisade ja sitä tulikin oikein kunnolla. Lämpötilakin jatkoi putoamistaan ja puolen yön aikaan oli hädin tuskin asteen verran plussalla, kun lopetin Netflixin katsomisen.

TÄNÄ aamuna ei ollut edes astetta lämmintä, vain muutaman kymmenyksen nollan yläpuolella ja satoi lunta! Tosin muuttui äkkiä rännäksi ja siitä vesisateeksi ja taas takaisin, vaihdellen olomuotoaan vähän väliä. Kaupassa oli käytävä mutta ei keli vielä houkutellut lähtemään liikkeelle. Niinpä kulutin aamupäivän ja osan iltapäivääkin katsellen telkkaria ja odottaen kelin paranemista.

SITTEN oli pakko lähteä että ehtisin kirjastoon. Sade oli onneksi melkein kokonaan loppunut, joten kohtuullisen mukava siellä oli kävellä. Kirjastoon palauttamaan yksi kirja, maksamaan sakkomaksut pois (kokonaiset 1,50 euroa) ja lainaamaan pari uutta kirjaa. Kirjastosta sitten ruokakauppaan. Piti ostaa alkuviikolle eväitä ja ainekset huomenna tehtävälle makkarasopalle. Ensi viikolla kun on taas iltavuoroja heti viikon aluksi niin ei sitä jaksa kokkailla kun kotiin tulee. Mukavampaa kun on jääkaapissa jotakin valmiina. meni se silti lähemmäs neljää ennenkuin kotona olin mutta enpähän mainittavasti kastunut.

KAKSI koneellista pyykkiä oli illan ohjelmassa. Tai toinen on jo pesty ja toinen pyörii parhaillaan. Onpa sitten puhdasta vaatetta laittaa päälle tulevalla viikolla. tai eihän siinä kassalla juurikaan pääse vaatteet likaantumaan mutta mukavaa se on laittaa aina aamuisin puhtaat ja pestyt paidat sun muut.

TÄLLE illalle hieman isompi annos elokuvia kun huomenna ei ole kiirettä minnekään. Laitan sopan porisemaan iltapäivällä ja teen sen esitteen sillä aikaa kun soppa kiehuu. Saavat sitten katsoa kelpaako sellaisenaan vai vaatiiko korjauksia. Maanantaiaamuna pitää laittaa yksi korttitilaus eteenpäin, sen tekaisin jo alkuviikolla mutta vasta eilen tuli tieto että on OK. Saavat sitten reilun viikon päästä 2000 korttiansa.

JOS tämän syksyn kelit olisi tiennyt ennakkoon niin niiden kukkasipulien istuttamisella ei olisi ollut kiirettä. Tosin melkoisen ikävä ilma tuolla olisi nyt kaivella kukkapenkissä vaikka olisikin jonkinlaiset sadevaatteet. Jospa ne sipulit eivät kuitenkaan innostuisi itämään. Kukkamummoakaan en ole nähnyt, kun lähden aamulla aikaisin tai palaan illalla myöhään, ja hän liikkuu eri aikaan. Mutta jospa pikkujoulun tapaisissa nähtäisiin. ■