pipes.jpg

MELKOISEN tehokkaasti sotkee rytmin nuo jatkuvat vuoronvaihdot. Ensi viikollakin on yksi hyppy iltavuorosta aamuvuoroon mutta onneksi ei sen enempää. Muutoin töissä on mennyt ihan mukavasti, hiukan enemmän on joutunut ottamaan / saanut ottaa vastuuta kun esimies on lomalla ja esimiehen esimies kiertelee päivät pitkät vaikka missä. Ihan mukavasti kuitenkin muut tulevat kysymään ja uskovat jos mä ehdotan jotain tehtäväksi. En käske vaan ehdotan, ja saavat itse päättää kuka sen tekee. Perjantaina yllätyin iloisesti kun olivat tehneet kaksi kylttiä, joista jätin vain tekstiluonnoksen mitä siihen voisi tulla. Olivat tehneet paremmat kuin hyvät, ja muistin kyllä kehuakin todella hyvin tehdystä työstä.

TÄNÄ aamuna ei ollut kiirettä ylös, ja vasta 11 suvaitsin nousta aamukahvin keittoon. Nukuin lähes 10 tuntia, mutta herätessä ei väsyttänyt siihen malliin kuin aiempina aamuina. Ilmeisesti tarvitsin kunnon yöunet että kroppa palautui.

AAMUPALAN ja -toimien jälkeen oli aika suunnata hakemaan kaappeihin täydennystä. Viikolla en varsinkaan iltavuorojen jälkeen paljon jaksanut ostoksilla kierrellä. Juuri kun olin pääsemässä keskustaan alkoivat ensimmäiset pisarat putoilla. Tosin koko pikku sadekuuro oli niin heikko että hädin tuskin kastui. Kauppaan matkatessa pähkäilin mitä sitä huomenna ruuaksi tekisi, ja lopulta päädyin pitkästä aikaa jauhelihakeittoon. Kaupassa sattui olemaan isompi paketti jauhelihaa alehintaan, joten tulee taas kunnolla jauhelihaa keittooni. Inhoan sellaista jauhelihakeittoa jossa pari hassua perunanpalaa ja nokare jauhelihaa uiskentelee liemessä eikä makua ole ollenkaan. Mä ostin tietty myös perunoita, porkkanoita, sipulia ja muita juureksia niin että sopassa on sekä syömistä että makua.

ILTAPÄIVÄLLÄ tein päivityksiä eräälle sivustolle kun olivat odottaneet sitä jo riittävän pitkään. Ikuisuuseeppoksen kimppuun käyn vasta huomenna kun olen saanut sopan kiehumaan. Päivällä käydään puolison kanssa kahvilla, kun hänellä on kokonainen vapaapäivä. Ja ehkä kierrellään kirppareilla.

KUN ei moneen päivään ole tullut kunnolla vettä, ooi tänään kukkapenkkien kastelupäivä suunnitelmissa. Kuuden aikaan illalla taivas meni taas mustanpuhuvaksi, ja odottelin sadetta saapuvaksi. Satoihan se, juuri sen verran että huomasi. Eli kasteluletkuin kanssa tuli asiaa kukkapenkeille. Komeron nurkassa lojui lannoitepurkki ja nyt muistin napata sen mukaan ja viskoa lannoitteen penkkeihin ennenkuin laskin kunnolla vettä päälle. Huomiselle on ennustetu ukkosta ja sadekuuroja, ja maanantaille hieman enemmän sadetta, ja sitten siitä eteenpäin taas poutaa. Jos maanantaina sade kastelisikin penkit kunnolla niin voisin muutaman päivän olla kastelematta. Viikonloppuna lähden todennäköisesti puolison luo ja pitänen hieman pidemmän viikonlopun eli palaan vasta maanantaina kotiin. Eli jos ei sada niin perjantaina pitää kastella taas oikein kunnolla, ellei jo keskiviikkona. Mutta sehän nähdään sitten.

TÄNÄÄN kalenteriin vilkaistessa tajusin että kuukausi ja sitten on viikon mittainen loma. Ihan sopivan pituinen. Ja jäähän mulle vielä lomapäiviä varastoon myöhemmin käytettäväksi. Varmaan pidän taas viikon silloin ja toisen tällöin. Pitää ajoittaa ne niin että voi tehdä kukkapenkkien syystyöt niiden aikaan.

TURHA kai sanoakaan että kohta ollaan taas Netflixissä. ■