vuokko.jpg

Sen paksumman opuksen parissa nimittäin. Laittamaani 10 sivun mittaiseen näytteeseen tuli tänään palautteet: fontti oli OK laittamassani koossa, muutamat kuvat halusivat pienemmäksi kun kirjasta ei ole tarkoitus kuitenkaan tehdä mitään henkilönpalvonta-opusta. Nyt pääsen huomenna aloittamaan taiton toden teolla, en koe kovin mielekkääksi jos näinkin paksun opuksen ensin taitan kokonaan ja sitten alkaa tilaaja esittämään muutoksia enemmän kuin tarpeeksi. Tuollaisella 10 sivun näytteellä kyllä selviää jo, millainen siitä on tulossa. Lupasin jo vastausviestissäni että perjantain aikana tulee kokonaan taitettu versio. Onneksi en kuitenkaan sitä mihin aikaan. Toisaalta mulla on jo koko teksti taittopohjassa, ja otsikot jne on määritelty tyyleihin, joten isoimman osan vie kuvien käsittely oikean kokoisiksi. Ei niitä voi etukäteen käsitellä, kun ei osa tulee kuitenkin olemaan koko sivun kokoisia ja osa ei.

Päivällä piti tehdä päivitetty mainos, mutta ei tahtonut oikein ajatus kulkea. Oli taustat, tekstit ja logot valmiina, mutta sommittelu ei vain tuntunut natsaavan. Kyllä siitä lopulta valmista tuli, kun lähdin välillä koneelta pois ja käväisin kaupassa. Juuri sillä hetkellä ei sattunut satamaan. Tänään nimittäin on kyllä vaihdellut laidasta laitaan: välillä taivas on ollut tuhkanharmaana ja välillä aurinko paistanut, ja yht'äkkiä on kosottanut vettä jonkun aikaa.

Vielä en tiedä viitsisikö katsoa Euroviisut lauantaina, kun Suomi ei edes ole mukana. Tiistaina katsoin ensimmäisen semifinaalin, eikä ollut vaikea ennustaa että Suomen mahdollisuudet päästä mukaan finaaleihin ei niin kovin suuret olleet. Mutta jos ei parempaa ohjelmaa ole tarjolla, niin voinhan mä katsoa viisut. Tosin elokuvissa ei välttämättä ihan kauheaa tungosta olisi. ■