cos.jpg

Iltapäivällä sain sitten lopultakin kuskattua vitriinin kotiin. Tai siis kasan levyjä, ja sekalaisen lajitelman ruuveja, puutappeja sun muuta. Alkuillasta sitten rohkeasti sen kasan kimppuun. Olihan siinä ruuvi poikineen kierrettävänä ja useampi puutappi naputeltavana. Noita kun on tullut vuosien varrella koottua jos minkälaista, olen oppinut yhden asian: noita lukitustappien vastakappaleita ei kannata laittaa paikalleen ennenkuin alkaa liittämään osia toisiinsa. Jos ne on valmiiksi paikoillaan, yleensä ne on niin ettei tappi mene suoraan sen sisään vaan joutuu ruuvimeisselillä sitä kiertelemään. Kun sen laittaa paikoilleen vasta liittämisvaiheessa, saa sen ensimmäisellä yrityksellä oikeaan asentoon ja voi kiristää saman tien.

osat.jpg

Reilu tunti siinä meni kun oli vitriini kasassa. Viime metreillä tahtoi tulla vielä ongelmia saranoiden kanssa kun ruuvit eivät tahtoneet pureutua saranakappaleiden reikiin, joutui käyttämään enemmän voimaa että ruuvi alkoi purra metalliin. Niissähän on kierteistämättömät reiät joihin ruuvit pitää kiertää. Lopulta kuitenkin olivat ovetkin paikoillaan ja ei muuta kuin siirtämään vitriini paikoilleen. Pieni matto vitriinin alle niin siirtäminen oli helpompaa. Lähipäivien ohjelmaan kuuluu vitriin täyttäminen sinne kaavalailluilla astioilla, laseilla jne. Saapahan sitten keittiön järjestykseen ja kaapit paremmin käyttöön.

Päivä oli edelleen helteinen, eikä yöksikään mitään dramaattista lämpötilan laskua ole tiedossa. Ja lämmintä näyttää jatkuvan edelleen. Jospa elokuun puolella yöt alkaisivat olla jo viileämpiä. Tänään piti ottaa kaikista suurin lattiatuuletin esille, ja laittaa se puhisemaan. Kyllähän tuollainen halkaisijaltaan 60-senttinen ropelli saa täysillä pyöriessään jo ilman liikkumaan. 

Tänään ei vaihtelun vuoksi leffoja, vaan kirjan kanssa punkkaan ja yritetään saada hieman enemmän unta kuin parina viime yönä. ■