snow.jpg

EILEN soitteli se kaveri, joka monen vuoden jälkeen oli palannut näille maille, ostanut osakkeen ja aloittanut kotiutumisen. Eilisen puhelun aiheena oli, että on jo myynyt ko. osakkeen, eikä vielä tiedä etsiikö täältä uuden asunnon vai muuttaako jonnekin muualle. Kyseli että voisinko tarvittaessa tulla kantoavuksi raskaimpien tavaroiden kanssa. Lupauduin, sillä olisihan se mukava nähdä hänet ihan livenä niin monen vuoden jälkeen.

TÄNÄÄN lähdin aamupäivällä kaupassa käymään, ja ajattelin kiertää mutkan kautta kun aurinko paistoi niin upeasti pitkästä aikaa. Ehdin jonkun aikaa nauttia aurinkopäivästä kun taivas harmaantui melkoisen äkkiä ja sitten alkoi tulla lunta. Ja sitä tuli sitten ihan kunnolla. Piti muuttaa suunnitelmaa ja siirytä kauppaan vievälle reitille nopeammin kuin oli tarkoitus. Hieman lumisade hellitti siitä kun ryvetyksestä mutta jaksoi kuitenkin sataa sekä loppumatkan kauppaan että kotimatkankin.

ONHAN tuolla ulkona nyt hieman valoisampaa, mutta ei pitkään. Ensi viikolla mennään taas plussan puolelle, eli ei tuo lumi vielä pysyväksi jää. Keleistä riippuen kahlataan sohjossa päivä tai useampi.

HUOMENNA lähden puolison luokse, pidetään sellainen lyhyempi viikonloppu. Saattaa tosin olla että tulen kotiin vasta maanantaina, kun olen saanut kaikki pikkuhommatkin sille mallille että nyt ei mikään vaadi välitöntä huomiota.

SÄHKÖPOSTIIN oli vielä tupsahtanut pari työviestiä, toisessa pyydettiin taittotarjousta ja toisessa kerrottiin että olisi taas yksi kirja taitettavaksi. Ensimmäiseen vastaan ensi viikolla, varsinkin kun projekti alkaisi reilusti vasta ensi vuoden puolella, toiseen vastasin ja pyysin laittamaan aineistolinkin. Onpahan jotain tekemistä kun odottaa remontin alkua ja kotiin pääsyä. ■