gods.jpg

SPRING. Yorkshire. Young farmer Johnny Saxby works long hours on his family's remote farm in the North of England. He numbs the daily frustration of his lonely existence with nightly binge-drinking and casual sex. But when a handsome Romanian migrant worker arrives to take up temporary work on the family farm, Johnny suddenly finds himself having to deal with emotions he has never felt before. As they begin to work closely together during lambing season, an intense relationship starts to form which could Johnny's life change forever. 

ELOKUVA on koruttomalla tavalla kaunis. Missään kohdin ei väritetä ja teeskennellä, koski se räkäisestä hellään vaihtelevaa seksiä, verilimaista karitsan syntymää tai näyttelijöiden antaumuksellista roolityötä. Kamera tarraa tiukasti maaperään, liimautuu iholle ja hengittää maisemaa päähenkilöidensä kautta. Ollaan Yorkshiren ylängöillä, Brontën sisarusten syntysijoilla, ja silti yhtään nummiromanttista panoraamaa et kuvista löydä. Pitkään tarjolla on pelkkää likaisenruskeata ja synkän harmaata. Harjut eivät humise, vaan suorastaan ujeltavat kylmää viimaa, joka tuntuu luissa ja ytimissä asti. (AL)

AAVISTUKSEN verran hidastempoinen mun makuuni mutta menetteli kuitenkin. Samanlaista intensiteettiä kuin Brokeback Mountainissa ei ollut. Kestää kertakatselun, toisesta en ole aivan varma. ■