balls.jpg

LAUANTAIAAMUNA olikin varhainen herätys kun piti suunnata kohti kylpylää ja koulutusviikonloppua. Kuski kävi noukkimassa mut pihasta ja sitten haettiin vielä kolmas kyytiläinen ennenkuin suunnattiin kohti koulutuspaikkaa. Puolisentoista tuntia meni matkaan, mutta oltiin sen verran ajoissa liikkeellä että ehdittiin perillä vielä aamupalallekin.

AAMUPALAN jälkeen alkoi sitten asiaosuus, ja sitä riitti pitkälle iltapäivän loppuun. Oli siinä onneksi ruokailu ja kahvi sentään katkaisemassa takapuolen tappavaa istumista. Asiaa oli paljon ja paljon uutta piti siinä sivussa omaksua. Illalla oli sitten yhteinen illanvietto, ja kyllähän se venahti sitten hiukan pidemmäksi kuin alunperin olin ajatellut. Puoli kahden aikaan kömmittiin mökille ja siellä vielä istuttiin tovi oleskelutiloissa ennenkuin siirryttiin aivan liian pehmeille vuoteille nukkumaan. Ei siinä kauaa ehtinyt nukkua kun kello soi jo 07.30. Enemmän ja vähemmän väsynyttä porukkaa kömpi aamupalalle. Kahden ison kahvikupillisen jälkeen alkoi pikkuhiljaa tuntua siltä että heräilen,

SUNNUNTAIN ohjelmassa olikin ryhmätöitä ja kyllä niiden parissa sai aivonystyröitään vaivata. Aurinko paistoi niin lämpimästi että melkeinpä kaikki siirtyivät ulos työskentelemään. Iltapäivällä oli tehtävien läpikäynti ja loppuyhteenveto. EIkä tyhjin vatsoin tarvinnut kotiin lähteä, vaan meille oli järjestetty vielä lounas. Saman puolisentoista tuntia kesti kotimatkakin. Illalla menin yhdeksän aikaan sängylle pitkäkseni aikomuksena lepuuttaa silmiä pikku hetki, mutta heräsinkin sitten aamuneljän aikaan. Eihän siinä muuta kuin valot pois ja takaisin nukkumaan.

EILISAAMUNA aurinko herätteli ennen kellonsoittoa, mutta tällä kertaa olinkin jo pirteä (ainakin siinä määrin että selviydyin kahvinkeittoon ilman ongelmia). Eilisen päivän pyhitin sille omalle kirjoitusprojektille. Se pitää saada kuitenkin elokuun aikana painoon. Iltapäivällä tuli varoitussoitto että tiistaina saattaa tulla tehtäväksi mainosilmapalolojen tilaus ja siihen liittyvän painoaineiston valmistus. Päivän päätteeksi jääkaappiin täydennystä. Illalla en jaksanut telkkaria tuijottaa, vaan tekaisin yhden sivun sitä sarjakuvaa menin sitten sänkyyn lukemaan erästä opusta joka pitää saada luettua ennenkuin jään lomalle.

TÄNÄÄN taas jo hyvissä ajoin hereillä. Sähköpostiin oli tullut pyyntö mainoksen tekemisestä. Tekstit olivat valmiina mutta kuvat piti hakea erikseen. Saatuani mainoksen valmiiksi olin aikeissa soitella mainoksen tilaajalle mutta hän ehtikin ensin: mainosta ei tarvitakaan kun tapahtuman liput on saatu kaupaksi. Iltapäivällä tuli puolestaan puhelu jossa pyydettiin tekemään lippuja erääseen tapahtumaan. Illalla kuuden aikaan pirisi puhelin ja ilmoitettiin että tee ilmapallotilaus. Eihän siellä kukaan enää siihen aikaan ollut sähköpostia lukemassa mutta kuulemma oli sovittu että tänään se tilaus jokatapauksessa tulee jos on tullakseen. Eipä siinä muuta kuin selvittämään värikartasta halutut pallojne värit ja tilaus niine tietoineen ja painoaineistoineen eteenpäin. Päivällä paukahti sähköpostiin varoittamatta kirjan taittoaineisto. Tästä ei ollut tullut mitään ennakkovaroitusta, joten pitää katsastaa saisinko sen näiden muutamien päivien aikana taitettua ja tarkastettavaksi. Muutoinhan se jää melkoisen kauas tulevaisuuteen.

LOMASUUNNITELMAT muuttuivat hiukan. Alunperinhän mun oli tarkoitus lähteä lomalle torstaina mutta puoliso joutuukin perjantaiksi töihin niin lähdenkin vasta lauantaina liikkeelle. Ehdinpähän siinä saada kaikki duunit ajantasalle. Ja näillä näkymin puolisolla olisi vapaapäiviä vielä loman jälkeenkin, mutta joutuu kuitenkin olemaan hälytysvalmiudessa.

NYT on aurinko hellinyt! Puissa on isot silmut, kaikkialla alkaa vihertää eikä enää tarvitse sellaista vaatemäärää päällensä kuin vielä jokunen viikko sitten. Kaipa sitä pitää kaivaa shortsit naftaliinista ja siirtyä niihin.

TÄMÄN illan ohjelmaa kuuluu vielä hetken päästä alkavien Euroviisujen ensimmäisen karsinnan katsominen. Lehdissä näkyy olleen spekulointia siitä että Saara ei finaaliin asti selviäisi, mutta puolenyön aikaan ollaan senkin suhteen viisaampia. ■