title.jpg

EILISAAMUNA piti nousta ajoissa, kun oli se apteekkikäynti. Aurinko paistoi taas siniseltä taivaalta joten kelin puolesta oli mukava lähteä liikkeelle. Menin kuitenkin bussilla, sillä jonkinverran tulossa oli kuitenkin kävelyä, kun kaupassakin piti käydä. Siellähän ne lääkkeet odottivat noutamista. Mukava kävellä apteekista ulos käymättä kassan kautta, kun jo perjantaina maksoin nämä lääkkeet. Kaupasta tultua otin ensimmäisen tabletin jo bussipysäkillä, ostin tätä tarkoitusta varten vesipullon. Lähtipähän lääkitys heti alkuun. Jo ennen apteekkiin lähtöä piti mitata verensokeri ennen aamupalaa, ja kun pääsin tältä reissulta kotiin, uusi mittaus. Olihan tuo arvo noussut hieman yli 5 mmol/l eli ihan liikaa. Kotona herneet likoamaan, sillä sunnuntain ohjelmaan kaavailin hernekeiton keittämistä.

MITÄÄN se kummempia en päivän aikana tehnyt, hahmottelin Ystävänpäivän tervehdystä Facebookiin, mutta vielä siitä ei tullut mieleistä. Aikani kun tuhersin, niin päätin jättää viimeistelyn sunnuntaille. Katselin Kauhukeittiön katsomatta jääneitä jaksoja, niin pysynpähän taas ajan tasalla. Illemmalla katselin Haluatko miljonääriksi? ja mainoskatkoilla vilkaisemassa Putousta. Eipä musta tule Putouksen vakikatsojaa, vaikka yksi pätkä siinä hauska olikin.

sketsi.jpg

JOPAS nyt jotakin. Sattumoisin näin tuon virsi-sketsin Haluatko Miljonääriksi-ohjelman tauolla. Se oli hauska! Tästä herneen nenäänsä vetäneet unohtavat kaiken ev-lut. uskonnon pakkosyötön, kun koulussa piti aikoinaan istua uskonnontunnilla ja käydä koulun joulukirkoissa, veisata virsiä koulun juhlissa (tai ainakin olla paikalla ja olla hiljaa). Tai miksi kirkko edelleen verottaa yrityksiä? Kirkko pitäisi erottaa valtiosta, ja sille roposensa kantaisivat ne, jotka sen oikeasti haluavat tehdä. Sitä odotellessa ei muuta kuin nutturaa tiukemmalle ja lisää kukkia hattuun!


ILLAN päätteeksi tuli vielä scifi-leffa jonka tsekkasin, mutta oli kaikkinensa koko lailla tylsä. Voinpahan sanoa että olen senkin nyt nähnyt. Perustui ilmeisesti johonkin tietokonepeliin, josta mulla ei kyllä ole harmaintakaan muistikuvaa.


PÄIVÄN paksuimmasta vastasi puolestaan elinkeinoministeri Lintilä:

verorahat.jpg

TÄHÄNKÖ Lintilän lausumaan pitäisi uskoa? Ehtiiköhän edes uudet lumet maahan ennenkuin ollaan taas verorahoja tuohon pohjattomaan suohon syytämässä?


KUMMASTI jalkaa särkee enimmäkseen silloin kun menee pitkälleen. Istuessa ei kipua juurikaan tunnu. Viime yönäkin piti nousta ja siirtyä nojatuoliin istumaan, ja olla siinä jonkin aikaa. Huopa päälle, ja katselin täysikuuta. Pikkuhiljaa siinä alkoi väsyttämään, joten uskalsin siirtyä sänkyyn takaisin, ja aika pian sen jälkeen nukahdinkin.

TÄNÄ aamuna heräsin yllättävän pirteänä ihan hyvissä ajoin. Siinä tuli mieleen kuinka lääkäri ihmetteli enkö mä tunne itseäni väsyneeksi kohollaan olevien sokeriarvojen vuoksi. No en, päinvastoin mä olen sellainen yökukkuja, että viikolla saatan nukkua 4-5 tuntia yössä ja viikonloppuna sitten enemmän.

AAMUPALAN jälkeen ohjelmaan kuului porkkanoiden ja sipulien kuoriminen ja pieniminen. Ne kattilaan herneiden sekaan ja keitto porisemaan. Mun hernekeitto ei lihaa kaipaa, ei siitä tule yhtään sen parempaa. Keiton poristessa liedellä jatkoin sen ystävänpäivätervehdyksen väsäämistä. Kävi taas niinkuin monasti ennenkin: tuli karsittua ja karsittua, ja todettua että yksinkertainen toimii paremmin tässäkin asiassa.

TELKKARISTA ei tänään tulee oikein mitään. Pitänee vuokrata jokin leffa illan päätteeksi. Huomenna oinkin taas käynti haavahoitajan luona. Tuntuu että haava on alkanut parantua, kun antibioottikuuri alkoi uudestaan ja haava leikattiin auki. Huomennahan sen kuulee miltä se näyttää. Toivottavasti parempaa. ■