kiikku.jpg

TÄMÄN päivän tärkein ohjelmanumero oli uuden pihakeinun metsästys. Lähdin puolen päivän liikkeelle, ja kun huonekaluliikkeille oli matkaa 7 kilometriä ja taivas alkoi tummua uhkaavasti, päädyin menemään bussilla. Perillä olin jo aikeissa kävellä sisään liikkeeseen, jonka tarjonnan olin katsastanut netistä, kun huomasin hieman kauempana sisäänkäynnin edessä olevan keinun.

NIINPÄ marssin katsastamaan kyseisen keinun ja se oli paljon paremman näköinen kuin alunperin netistä katsomani. Siispä sisään liikkeeseen ja tovin kuluttua myyjä tuli kysymään etsinkö jotakin tiettyä tuotetta. Kysyttyäni onko oven vieressä oleva keinu heidän tuotteitaan, ja kuultuani että on kysyin hintaa. Hinta oli parisenkymppiä yli mulle myönnetyn ostoluvan joten totesin että varani eivät riitä. Myyjä kutsui esimiehensä ja tämä totesi että saan keinun 300 eurolla joka mulle oli myönnetty. Ja sain vielä kuljetuksen samaan hintaan. Keinu tulee ensi viikolla pihaan eikä tarvitse sitä lähteä enää muualta etsimään.

KEINUN ostosta poikkesin jonkin matkan päässä olevaan puutarhamyymälään ja nappasin mukaani 8 ahkeraaliisaa. Sitten oli aika suunnata pysäkille ja kohti keskustaa ja sieltä kotia.  Keskustassa hieman ruokaostoksia ja sitten edelleen bussilla kotiin, oli nimittäin niin uhkaavan näköinen taivas. Ja juuri kun olin päässyt sisään ja laittelin iltapäiväkahvia tulemaan, sade alkoi. Jos olisin tullut kävellen, olisin melkoisen pitkään saanut talsia sateessa. Hyvä puoli eilisillan ja tämän päivän sateista on, että mun ei tarvitse mennä kastelemaan kukkapenkkejä aikaisintaan kuin sunnuntaina. Ja tiistai-iltana pitää kastella pitkä penkki oikein kunnolla kun keskiviikkona siihen laitetaan kesäkukat. Tänään ostamani liisat tulevat siihen uuteen penkkiin.

HUOMENNA taas kaupassa käynti, pitää kehittää jotakin ruokaa jota voi tekaista isomman satsin. Ja huomenna on myös käytävä luottokukkakauppiaalta hakemassa köynnöskrassia. Sitä tulee sen uuden aidan juureen, yhteen laatikkoon ja muutama siihen uuteen kukkapenkkiinkin.

VIELÄ pitää juoda iltakahvit ja katsoa muutama jakso DD:iä ennen peiton alle siirtymistä. ■