kevat.jpg

EILISILTANA nukkumaan mennessä vilkaisin vielä ulos, ja siellä tuli lunta ihan kunnolla. Maa oli jo siinä vaiheessa valkoisena, ja lisää tuprutti. Eräs tuttuni kertoi tänään, että koko viime yön oli satanut. Miehensä kun on yötöissä niin oli huomannut tämän keväisen ilmiön.

AAMU oli harmaa ja maa valkoinen. Lämpömittari saavutti yhden plusasteen lukeman, ja muutenkin näytti siltä että voisi sataa uutta lunta hetkellä millä hyvänsä. Aamupäivä menikin pitkälti puheluiden parissa, ja iltapäivän puolella aurinko suvaitsi hieman näyttäytyä ja lukematkin kohosivat kolmen asteen paremmalle puolelle. Uskalsin siis lähteä keskustaan asti kaupassa käymään. Huomisen kokkauslistalla on hernekeitto ja ainekset siihen olivat haettava.

HUOMINEN menee varmaan valtaosin koneella, aloitan sen uuden kirjan taiton. Sen verran olen sitäkin jo valmistellut että uusi muokattu taittopohja on valmiina. Ja siinä samalla on helppo keitellä hernekeitto.

NYT illalla tuli taas lunta samaan tyyliin kuin eilenkin/viime yönä. Tällä kertaa onneksi vain tunnin verran. Sen verran paljon kuitenkin että päivällä paljastuneet tiet ja nurmikot ovat taas valkoisina. Lämpömittarikin on kohta nollassa eli saattaapa aamulla olla vielä hanki maassa.

ON se kevään tulo aina yhtä vaikeaa. Mäkun olin jo orientoitunut rakentamaan uusia juttuja tuonne rinteeseen, mutta ei sinne vielä tarvitse lähteä mittailemaan kun hanki peittää (taas) maan.

SITÄHÄN on ennustettu että ensi viikon lopulla alkaisi kunnolla virrata lämmintä ilmaa Suomeen. Saapa nähdä jääkö pelkäksi haaveeksi. ■