stuppi2.jpg

Kyllä nyt sappi kiehui iltapäivällä kun luin uutisen siitä kuinka nämä pari kaverusta VANGITTIIN Stubbin kotitaloon kohdistuneesta ilkivallasta. Siis vangittiin! Vangitsemista perustellaan esitutkinnan vaikeuttamisvaaralla. Suoraan sanottuna puhdasta puppua! Pahempiakin rikoksia tehneitä on päästetty vapaalle odottamaan tulevaa oikeudenkäyntiä.  Ja nuo rikosnimikkeet: törkeä kotirauhan rikkominen, törkeä vahingonteko, varkaus ja vahingonteko. Mistä siihen yht'äkkiä varkauskin keksittiin?

Hämmästyttävää oli myös se millainen määrä resursseja pystyttiin irrottamaan tapauksen selvittämiseen. Jos Taavi Tavallisen tai Maija Maattoman ikkunat tullaan rikkomaan niin aivan turha odottaakaan että samanlaiset resurssit otettaisiin käyttöön tapauksen selvittämiseksi. "Tee rikosilmoitus netissä". Ja ilmoitus hautautuu sitten kaikkien muiden juttujen alle.  Tai parhaassa tapauksessa vain naureskellaan että "pojat on poikia, ketä se nyt haittaa jos ne muutaman kerran ilmakiväärin laukaisee". Tai rattijuoppo joka kännipäissään tappaa ihmisen pari liikenteessä, pääsee kotiin kiskomaan lisää viinaa ja etsimään uutta autoa alleen. 

Kyllähän tässä miettti mikä on tavallisen kansalaisen suoja tällaisissa tapauksissa, ollaanko yhdenvertaisia esivallan edessä?   Eihän Stubbin yhteiskunnallinen asema kuitenkaan voi vaikuttaa siihen vangitaanko joku ilkivallantekijä vai vastaako vapaalta, eihän? Ikävä kyllä, vastaus on kyllä. Poliitikot kyllä saavat virkavallan liikeelle, ja resurssit ja rahat riittävät asioiden tutkimiseen.

Pitäisikö nyt järjestää "Olen poliitikko, minulla on oikeus kotirauhaan" -konsertti tai mielenosoitus poliitikon perheen kotirauhan rikkomista vastaan?. 

jail.jpg