mona.jpg

AAMULLA aurinko hehkui häpeilemämättä sinisellä taivaalla. Tottakai kun arki alkoi taas. Pakkaslukemat olivat kahdeksan asteen pinnassam eli yölläkään ei kovin kylmä ole ollut.

TÄMÄ oli taas päivä jolloin puhelin soi ihan tarpeeksi. Valtaosa soitoista tuli taiteilijalta, kun plansseja piti vielä hienosäätää ja lisätä jotain johonkin. Pitipä tehdä yksi ylimääräinenkin planssi jota varten ei ollut kuin yksi pieni teoskuva, eli se piti skaalata ja laittaa tekstuuri pintaan ennenkuin pääsin edes sovittamaan sitä taustaan. Lopultakin illalla ennen kahdeksaa tuli viesti että "kyllä se ´[teosnimi] näyttää uljaalta mutta ei nyt aleta sitä työstämään. Laitetaan planssit huomenna painoon". Soittelin iltapäivällä painoon, löytyykö arkistoista tietoa siitä mille paperille edelliset työt on tehty? Asiasta tietävä oli lomalla tänään, mutta vastannut henkilö veikkasi että kyllä ne tiedot jossakin päin sähköistä arkistoa piileksivät. Olihan tuo melkoista säätämistä joidenkin kohtien kanssa, parhaimmillaan peittävyyttä tai valoisuutta piti muuttaa parin prosentin verran ennenkuin se oli mieleinen. Nyt kun vielä saisi rahansa pois niin hyvä olisi. Pitäisikö huomenna laittaa viesti että "ruumis on terve mutta kukkaro kipeä".

ODOTTAMAANI puhelua lieden saapumisesta ei sen sijaan kuulunut. Tietty siitä ilmoitetaan huomenna juuri kun olen aamupäivän asioilla, vajaan pari tuntia. On vaan sellainen palaveri ettei voi poiskaan jäädä. Voihan se tietysti olla että lieden tuominen jää keskiviikon viimeisiin työtunteihin. Jollei perjantaihin mennessä ole tullut, niin pitää laittaa taas sähköpostia että tää homma ei nyt oikein skulaa. Ei se mitään rakettitiedettä ole kun irrottaa vanha lieden sähköistä ja kytkee uuden tilalle. Mä voin jo vaikka valmiiksi kiskoa vanhan lieden pois paikaltaan niin homma nopeutuu. Jännätään kuinka käy.

NYT kun taivaalla ei pahemmin ollutkaan pilviverhoa lämpöä pidättelemässä on pakkanenkin ryhtynyt taas kirimään. Nyt on jo reilusti yli kymmenen miinusasteen, saattaapi olla että aamulla on taas kirpakampi keli. Mutta kohtahan sen kelin pitäisi alkaa muuttumaan, viikonloppuna jopa plussan puolella jo. 

EILEN yritin illan päätteeksi katsoa leffaa, mutta oli kertakaikkiaan niin tylsä, sekava ja mielenkiinnoton että oli pakko keskeyttää ja kelata loppuun. Hedin jo näköjään poistaa leffan nimenkin mielestäni eli sen täytyi olla surkea. Huomisiltana ellei muuta ilmaannu voisi olla paikallaan katsastaa Oscar-palkittu The Shape of Waters. ■