one.jpg

Päivällä tavoitteli sinnikkäästi ns. hyvänpäivän-tuttu. Ollaan joskus istuttu samalla kurssilla, ja asuuhan hän tuossa kadun toisella puolella, mutta muuten yhteydenpito on satunnaista, kadulla tavatessa saatetaan vaihtaa kuulumisia. Kun en halunnut päivällä jäädä jaarittelemaan, laitoin tekstarin kysyäkseni mistä on kyse. No, voisiko tulla kahville illalla kun on jotain mahtavaa kerrottavaa. Ajattelin, josko olisi perheenlisäystä tulossa joten lupasin että illalla voi tulla.

No illemmalla sitten kun hän oli tullut ja kahvit oli juotu, kaivoi hän esiin tabletin ja kysyi "Oletko kuullut BitCoinista?" Vastasin kuulleeni, koska omistankin kokonaiset kaksi BitCoinia (ne tuli hankittua jo kauan sitten kun kurssi oli vielä huomattavasti alhaisempi kuin nyt). "Entä OneCoin?" Olen kyllä kuullut ja lukenut, mutta vastasin että eipä ole kovinkaan tuttu juttu (sillä arvasin mihin homma on menossa. Kaveri kun on ennenkin verkostomarkkinoinnissa pyörinyt). 

No johan sitten alkoi esittely ja tabletista näytettiin vaikka mitä käppyröitä ja unelmavideoita. Mulla oli hiukan pokassa pitelemistä, kun toinen hehkutti tuota viritelmää. En viitsinyt sanoa, että itse pidän koko OneCoinia puhtaana kusetuksena, vaan annoin esitellä rauhassa. 

No sitten päästiin varsinaiseen asiaan: kiinnostaisiko minua liittyä "kolikkojen louhintaan?"  Jos sijoittaisin 1000 euroa, niin pääsisin melko hyvälle tasolle (pyramidissa) ja ensi vuonna mun sijoitukseni olisi ties kuinka korkealla. Kysyessäni kuinka paljon hän itse on sijoittanut tähän "upeaan mahdollisuuteen", vastaus oli että vasta 100 euroa. Ei kuulemma ole ollut vielä varaa sijoittaa enempää. 

Mieli teki sanoa että se satanenkin on jo mennyttä, mitään et koskaan tule takaisin saamaan, mutta ajattelin että jos ei aiemmista virityksistä ole mitään oppinut niin olkoon. Sanoin vain että mun pitää ajatella asiaa ja kun pitäisi tehdä laitehankintojakin, niin on mietittävä mihin sijoitan ja mihin en. Kovasti jatkui myyntipuhe ja eteeni maalailtiin mitä ruusuisempia tulevaisuudenkuvia, mutta sanoin uudestaan ja uudestaan että joudun harkitsemaan. Lopulta sain hänet ulos ovesta kun lupasin ilmoittaa illan aikana lähdenkö mukaan. Hetki sitten laitoin tekstiviestin että jätän väliin. Kohta tuli vastaus jossa kehotettiin harkitsemaan vielä. En viitsinyt vastata,

En kai mä tuollaiseen puhtaaseen kusetukseen mukaan mene. Jos tuota kuvitteellista kolikkoa louhitaan jollain vanhalla MikroMikolla Bulgariassa, täysin yhden henkilön hallinnassa, eiköhän se jo kerro paljon. Ja kumma kyllä ne jo "louhitut" kolikot eivät kelpaa maksuksi edes OneCoinille vaan pitää laittaa euroja tiskiin, niin kyllä siinä hälytyskellot soivat. Ja kun esittelymateriaalissa kerrotaan kuinka BitCoin sitä ja BitCoin tätä, niin aina vaan kusetuksen maksu syvenee. BitCoineilla sentään pystyy ihan oikeastikin maksamaan, toisin kuin tällä Monopoli-rahalla jota tyrkyllä oli. 

Lontoon murteella asiasta voi lukea vaikka tuolta

http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/who-wants-onecoin-millionaire-you-7346558

Ja taitaapa olla WinCapitassa pyörineitä ja muissa verkostovirityksissä mukana olleita olla Suomen päässä tässä kusetuksessa mukana. 


HERCULE POIROT – ETSIVÄNERON ALKUVUODET

Vuorossa ovat 38 tarinaa etsiväneron alkuvuosilta. Näistä tarinoista alkoi näyttelijä David Suchet’n unohtumaton taival Poirot´n roolissa.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/01/08/hercule-poirot-etsivaneron-alkuvuodet

Onpahan taas jotakin seurattavaa joksikin aikaa. Onhan nämä joskus aikanaan nähty, mutta uudestaankin jaksaa kyllä katsoa. ■