harmaa.jpg

EILEN oli onneksi poutaa kun käväisin kaupungilla hankkimassa täydennystä jääkaappiin. Ja tulihan sitä poikettua ostamaan uusia viherkasveja entisten seuraksi. Vain neljä tällä kertaa. Kotona huomasin että aluslautasia ei niille ole, joten odottavat tiskipöydällä että pääsevät paikalleen. Istutan uusiin ruukkuihin vasta kun näen viihtyvätkö vai kuolevatko pois. Tässä on vuosien aikana oppinut että pitää rauhassa katsella kuinka pysyvät hengissä vai pysyvätkö. Sitrusviljelmä näyttää toistaiseksi viihtyvän hyvin mutta talviaika kertoo ovatko vielä ensi keväänä vihreitä.

PÄIVÄ oli sen verran lämmin että saatoin istuskella katselemassa kaupungin hulinaa. Kotiin tultua tein makkarakiusauksen valmiiksi vuokaan odottamaan uuniin pääsyä. Ja tietty sinihomejuustoa ja chiliä makua antamaan. Alkuillasta laiotin ruuan uuniin ja tussuttelin kaikenlaista pientä. Illan katselin telkkaria, vaikka ohjelmat olivatkin mitä olivat. Illan pimetessä saapuivat myös sateet.

TÄNÄÄN satoikin sitten koko päivän lähes tauotta. Tai sehän oli suoraa jatkoa jo illalla alkaneelle sateelle. Niin oli harmaa päivä että oli pakko pitää valoja koneella heti aamusta alkaen, kun muutoin ei tahtonut oikein kunnolla nähdä näpytellä. Oli taas sähköpostin siivouspäivä, roskiin menivät vietit jotka oli jo käsitelty tai joihin olin vastannut. Spammia ei postilaatikkoon asti pääse kun ostin taannoin oman postipalvelinpalvelun ja siellä voi estää domaintasolla lähettäjän. GMail sen sijaan on alkanut "vuotaa". Ennen sinne ei roskapostia tullut mutta nykyisin pari kolme päivässä löytää tiensä. Onneksi kertamerkkaus riittää niin menevät jatkossa suoraan roskakoriin.

HUOMENNA pitäisi pitkästä aikaa käydä kirjapainossa. On tullut viime aikoina hoideltua asiat sinnepäin vain puhelimella ja sähköpostilla, mutta nyt voisin käydä näyttäytymässä paikan päällä etteivät vallan unohda miltä mä näytän. Ja varmaan menee pidempään asiakaspalvun rouvan kanssa kun ei olla aikoihin nähty, ja tietty haluaa kuulla mun jalasta. Voin kertoa mutta en näyttää kun en viitsi siteitä alkaa irrottamaan. Pari viikkoa ainakin vielä tätä kenkää ja ehkä sitten sandaalia tai lenkkaria. MIltähän se tuntuu näin pitkän ajan jälkeen? Kuusi viikkoa tulee käytetyksi tätä kenkää. Ehkä sen sitten saa käydä palauttamassa sairaalaan. Sieltä kun tuli niin erilaisia ohjeita että helpointa kun vien kengän sitten aikanaan osastolle.

ENSI viikonloppuna taitaa olla pitkästä aikaa yhteistä aikaa puolison kanssa. Tälläiset kaavailut on ainakin alustavasti tehty. Onhan se mukava nähdä kun tässä välillä hoidellaan yhteydenpito puhelimella ja Skypellä. Parikin päivää yhdessäoloa antaa kummasti virtaa.

NYT kirjan kanssa peiton alle ja odottamaan että sade loppuu. Huomenna pitäisi olla poutaa... ■