vs.jpg

NYT on vietettty vappu, lomailtu ja ehditty olla arkisen aherruksen parissakin jo viikon verran.

VAPPU meni ihan rauhallisesti puolison kanssa kotona, kun hän oli iltavuorossa vapunaaton. Vappuna ei mitään ihmeempää keksitty ajankuluksi, mutta jo seuraavana päivänä käytiin hakemassa puutavaraa ja maalia tv-tason tuunausta varten. Maanantaina lähdettiin käymään Ikealla, ja ostin sieltä uusia astioita kun olen aloittanut kaappien ja komeroiden siivouksen ja tyhjennyksen ja siinä samalla vanhat mutta ehjät ja käyttökuntoiset astiat löytävät tiensä kierrätykseen. Seuraavana päivänä käväistiin kirpputoreilla ja iltapäivällä tuunattiin sohvapöydät, saivat metallia pintaansa. Keskiviikkona puolestaan oli vuorossa parvekkeen lattian laatoitus, ja loppuviikko menikin sitten kirppareilla ja kokatessa. Kaikki tärkeimmät mitä puoliso halusi saada tehdyksi saatiin tehdyksi. Palasin kotiin sunnuntai-iltana.

MAANANTAINA lähdin ajoissa kauppaan ja sen jälkeen samalla matkalla hakemaan tietokoneen huollosta, kun päivälle oli luvattu sadetta. Kotipihaan saapuessa tihuutti jo hiukkasen, ja puolenpäivän aikaan alkoi tulla enemmänkin vettä. Maanantaina piti tulla sen kiireellisen kirjan aineisto, mutta tuli vain viestiä että aineiston toimitus viivästyy edelleen. Siinä mulla oli sitten aikaa käydä läpi lomanaikainen sähköpostitulva. Jaksoi muuten sataa koko maanantain, nukkumaan menin puolen yön aikaan ja edelleen satoi.

TIISTAIAAMUNA verhot avatessa odotti iloinen yllätys. Sade oli tauonnut, lämmin oli noussut näille leveyspiireille ja koivu oli hiirenkorvalla. Kevät oli siis kunnolla tullut. Piti thedä pidempi lenkki että sai ihailla kevään vehreyttä ennenkuin tulin jatkamaan eiliseltä kesken jääneitä hommia.

KESKIVIIKKONA innostuin lopultakin lähtemään ostamaan web-kameran, niin että voin kahdessa seuraavassa kokouksessa sitten vaikka näyttää naamaanikin. Ja kun kerran liikkeellä olin niin käväisin samalla ostamassa jokusen paidan.

TORSTAINA siivosin vaatehuonetta ja keittiötä, lähinnä kierrätyskassiin menevää tavaraa. Illalla pyöräytin kaksi koneellista pyykkiä.

EILEN odottelin kunnallisvaaliehdokkaiden numeroita, oli kaksikin vaalimainospumpsia tehtävänä. Ensimmäisen numeron sain puoli neljän aikaan, ja kun mulla oli kaikki pohjat valmiina oli helppo laittaa numero niihin ja katsottavaksi. Kelpasivat sellaisenaan joten sunnuntaina laitan aineistot painoon. Toinen ehdokas lähetti numeronsa puoli kahdeksan aikaan, joten en enää siinä vaiheessa ryhtynyt mitään tekemään vaan jätin sen yön yli.

TÄNÄÄN lähdin aamupäivällä kauppaan, niillä vaalimainoksilla ei ollut kiirettä vielä aamulla kun tiesin että hän on jo jalkautunut turuille ja toreille vaalien merkeissä. Kaupungilta tullessa Kukkamummo I oli penkillä istumassa, joten piti pysähtyä jututtamaan kun ei alkuviikollakaan nähty. Oli kuulemma ollut istuttamassa perunaa alkuviikon, ja Kukkamummo II oli puolestaan joutunut sairaalaan ja siellä pikaiseen leikkaukseen. Saattaa kotiutua ensi viikon alussa. Kotiin tultua join päiväkahvit ja sen jälkeen tekaisin ne toiset vaalimainokset katsottavaksi. Alkuillasta laiotin perunalaatikon uuniin ja menin pihalle istumaan ja juttelemaan naapureiden kanssa ja siinä samalla suunnittelin huomisen ja alkuviikon puuhasteluja.

TÄSSÄ illalla pitää vielä kastella perennat kylpyhuoneessa niin että ovat istutuskunnossa huomenna ja alkuviikolla. Osalle kun pitää ensin rakentaa paikka niiden olla. ■