coffeee.jpg

PERJANTAIAAMUNA olikin hieman aikasempi herätys. Suihku, aamupala ja sitten telkkarin tuijotusta kunnes tuli aika tilata kumijalka ja lähteä kohti sairaalaa. Tällä kertaa lähdin liikkeelle kuitenkin hieman myöhemmin, etten joutuisi odottelemaan aulassa. Viisi minuuttia ennen aikaani olin ilmoittautumassa. En kyllä ehtinyt kuin sen reilun viisi minuuttia istua odottelemassa kun hoitaja kutsui nimeltä. Mulla oli siis turhaan vuoronumero. 

TUNSIN itseni aivan VIP-potilaaksi kun hoitaja kertoi että olin ainoa asiakas polin puolella, ja hänkin oli tullut osastolta vain hoitamaan haavani. Laitettiin puudutus ja sen vaikutusta odotellessa juteltiin kaikenlaista, hoitoon liittyvää ja sen ulkopuoleltakin. Laittoi taas pihkaa ja ihan uudenlaisen hopeahoidon, oli kuin harsokangasta mutta siinä on hopeaa. On kuulemma ihan uusi juttu heilläkin. Siinä meni tunti kun tehtiin hoito ja kirjattiin ylös toimenpiteet. Hieman hämmästeli terveyskeskuksen antamaa kieltoa, että jalkaa ei saisi kastella, vaan oli sitä mieltä että kyllä saa, ja suihkun jälkeen jalan huolellinen kuivaus ja sitten ilmakylpyä jalalle. Pitääpä ottaa puheeksi maanantaina kun menen tk:een. Seuraava käynti sairaalan polilla on huhtikuun loppupuolella, kun lääkäri on silloin polilla.

JOTAKIN hyötyä siitä pallolaajennuksesta oli, sillä jalka ei ole enää niin kylmä kuin ennen eikä pikkuvarvas särje entiseen malliin. Itse asiassa pikkuvarpaan särkyi taisi loppua jo samana iltana kun pallolaajennus oli tehty. Ei sillä laajennuksella kuitenkaan parasta mahdollista tulosta saatu (... todettu tibialis posterior lähes tyvestään tukkeutuneeksi... rekanalisoitu tukosta tarsaalitasolle asti --- mutta minkäänlaista vastaanottosuonitusta ei ole tullut...), mutta onneksi se sentään lohduttaa että "verisuonikirurgisille toimenpiteille tarvetta ei ole." Saattaa tietysti myös tarkoittaa sitä että suonensiirrot eivät auttaisi asiaa.

HOIDON jälkeen taas kumijalka alle ja kohti keskustaa. Pyysin kurvaamaan ennakkoäänestyspaikan lähelle, niin että pääsen suorittamaan kansalaisoikeuteni pitkästä aikaa. En edes muista milloin olisin viimeksi käynyt äänestämässä kunnallisvaaleissa. Siellä istuikin vaalivirkailijana tuttu henkilö, ja kun ihmisiäkään ei ollut ruuhkaksi asti äänestämässä niin oli tilaisuus vaihtaa muutama sana. Äänestyksen jälkeen kauppaan, mitään ihmeitä ei ollut puutoslistalla joten siellä ei kauaa mennyt. Ja bussilla kotiin. Vielä ei viitsi kotimatkaa jalan taittaa.

KOTONA sitten iltapäiväkahvien laittoin, ja silloin tajusin että unohdin ostaa kahvia. Sen verran oli poroja että saatoin laittaa iltapäiväkahvit, mutta loput oli säästettävä lauantaiaamuksi - em viitsinyt lähteä lähikauppaan juuri kun olin päässyt kotiin. Kahvien jälkeen istuuduin nojatuoliin lukemaan sitä kirjaa, ja jossakin vaiheessa olin taas nukahtanut. Heräsin muutaman tunnin jälkeen - onneksi en sen pidempään ettei mennyt yöunet. Puuhastelin koneella kaikkea pientä. Illalla otin särkylääkkeet kun hoidon jälkeen jalka aina tahtoo vihoitella. En jaksanut lähteä etsimään leffaa, vaan tyydyin katsomaan Hamekyttä 3:n. Sitä katsellessa alkoi nukuttamaan, ilmeisesti lääkkeet vaikuttivat paremmin kuin eräinä muina iltoina, joten ei siinä muuta kuin nukkumaan. Nykyisin pystyn jo osan yötä nukkumaan sängyssä, mutta vielä pitää välillä nousta istumaan. Niin kävi nytkin. Aamuyöllä kolmen aikaan piti nousta ja siirtyä nojatuoliin. Otin sinne peiton mukaan ja asettauduin mukavasti. Siitäpä sitten heräsin tänä aamuna, ja tulikin nukuttua pitkästä aikaa kunnolla, melkein kymmenen tuntia.

TÄNÄ aamuna heräsin taas kellonsoittoon. Pitää aamulla herätä (ainakin ekan kerran) likimain samaan aikaan, että voi ottaa lääkkeet. Kummasti nukutti vielä senkin jälkeen, joten istuuduin ja yritin katsella telkkaria, mutta silmät vaan luppas. Heräsin 1½ tuntia myöhemmin. Tein varmuuden vuoksi verensokerinmittauksen, se oli seitsemän hujakoilla, joten se oli OK. Kiitteli itseäni että maltoin eilen laittaa pari kertaa teetä kahvin sijaan, niin että nyt oli aamukahvit. Suunnittelin kauppaan lähtöä. mutta jäinkin kokeilemaan Adoben uutta ohjelmaa ja kello hurahti iltapäivän puolelle. SItten oli pakko lähteä, vaikka puolenpäivän jälkeen alkoikin pyryttää lunta. Kauppaan mennessä sitä oli jo monta senttiä. Piti ostaa kaksi pakettia kahvia, että on joksikin aikaa. Nyt kun ei jaksa tarjouskahvien perässä juosta. Lumi oli märkää ja muljui jalan alla, ja melkoisen vaikeakulkuista aamutossut jalassa mutta kyllä matkasta selvittiin. Oli viisas päätös käydä ostamassa nuo aamutossut, huomattavasti mukavammat pitää jalassa kuin lenkkarit. Sitten taas kahvinkeittoon :)

TÄMÄN illan ohjelmassa oli pyykkitupa. Olihan tuota ehtinyt taas kertyä. Ehdin katsella Mars'in katsomatta jääneen jakson sillä aikaa kun pyykit pyörivät. Ja kuivausrummusta sain ne pois juuri ennenkuin Lucy alkoi. Kun en muistanut nähneeni tuota elokuvaa, niin päätin katsastaa sen ihan suoraan televisiosta. Alkoi kyllä sen verran hitaasti että ajattelin jo jättää sikseen mutta annoin kuitenkin mahdollisuuden. Olihan tuo omalla tavallaan ihan OK, mutta jotain siitä jäi puuttumaan. Muuta katsottavaa telkusta ei tulekaan. Nyt pitäisi päättää yrittäkö saada se kirja loppuun vai etsiä joku leffa. ■