lett.jpg

AAMULLA taas ihan reippasti pakkasta, -18 astetta. Yllättävää kyllä se ei enää tuntunut yhtään kylmältä. Aurinkokin rusotti taivaanrannassa mutta tähän aikaan vuodesta se on vielä niin väsynyt että menee lähemmäs puolta päivää ennenkuin se on jaksanut raahautua taivaankannella sen verran ylöspäin, että voi sanoa nähneensä auringonkin.

AAMUINEN matka suuntautui viimeiselle istumispäivälle, tiedossa oli taas melkoisen tylsä päivä. Onneksi loppuivat nyt vähäksi aikaa niin saa rauhassa keskittyä töihinkin. Kaikkeen sitä ihminenkin viitsii lähteä - tosin ennakkomainonta oli ehkä hieman yliampuvaa.

KAHVITAUOLLA oli aikaa kurkata sähköpostiakin, ja siellä oli useampi viesti koskien helmikuussa ilmestyvää lehteä. Yksi viesteistä ei suostunut avautumaan vaan heitteli virheilmoitusta ruudulle. Onneksi ruokatauko oli sen verran pitkä että ehdin käväistä sen aikana viestin lähettäneen henkilön luona kysymässä mitä hän oli lähettänyt? Muutama valokuva ja yksi PDF-tiedosto mutta syystä tai toisesta se viesti ei tullut viralliseen sähköpostiin oikein. Lähetin sen saman tien GMailiin ja siellä se avautui ihan ongelmitta. Viestin kokokaan ei ollut ongelma, sillä liitetiedostoja oli alle 5 Mt ja mun virallinen sähköposti ottaa vastaan reilun 90 Mt:n liitteet. Kovin moni sähköposti ei edes pysty noin isoja liitteitä lähettämään. Olipa syy mikä tahansa, sain viestin ja saatoin lähteä takaisin kohti koulunpenkkiä.

PÄIVÄLLÄ tuli puhelu kirjapanoista että "älä hämmästy jos saat laskun siitä kortista." Laskutusohjelmassa on vielä jotakin omituisuuksia, ja lasku oli lähtenyt ainakin mulle vaikka laskutustiedoissa näkyi aivan oikein kortin tilanneen henkilön yhteystiedot. Lohdutin kertomalla että en mä tämän takia ole kirjapainoa vaihtamassa, kyllähän koneet ja ohjelmat aina silloin tällöin sekoilee.

KELLO 16 päästiin pois ja piti kiepahtaa kaupassa ennenkuin suuntasin kotiin. Piti ottaa sapuskan jälkeen puolen tunnin torkut, kun siellä luokassa oli niin puuduttavaa ja väsyttävää. Mitään iihmeempää en sitten enää puuhastellutkaan.

HUOMENNA pitäisi tulla lehteä varten loppu aineisto, ja jossakin vaiheessa vielä niitä valokuviakin siihen kirjaan. Ja mitä ilmeisemmin lämpimämpi päiväkin, kun nyt mittari näyttää enää 12 pakkasastetta.

EHKÄ joku leffa vielä tähän illan lopuksi. ■