frozen.jpg

MAANANTAI-ILTANA en sitten kuitenkaan tehnyt muuta kuin laitoin sen uuden tekstin taittoon ja vilkaisin muita korjauksia. Oli siellä vielä kolem paperikuvaakin skannattavaksi, joten päätin jättää sen homman torstaille ja katsoa The Othersin.

TIISTAIAAMUNA herätessä mittari näytti -7,5 astetta pakkasen puolella, ja töihin lähtiessä enää -5,5. Illalla se taas kiristyi, eli kotiin sai tarpoa melkein kymmenen asteen pakkasessa, Kovin kauaa ei tarvinnutkaan kotiin päästyä ylhäällä kukkua kun keskiviikkona oli aamuvuoro.

KESKIVIIKKOAAMUNA olikin muutaman piirun verran yli kymmenen pakkasastetta eli reippaasti sai tallustaa töihin. Töissä piti tehdä esillepanoa, mutta meni iltapäivän puolelle ennenkuin tarvittava materiaali ehdittiin hakemaan. Osan ehdin tekemään, osa jäi odottamaan. Jatkaisiko joku sitä torstaina jäi arvoitukseksi, vai jatkuuko homma perjantaina. Eräs tuttu tuli ostoksille ja kun mä olin lähdössä niin tarjosi kyydin keskustaan. Olin nimittäin jäämässä kaupungille, kun ensimmäisen kerran kahteen kuukauteen mulla oli keskiviikkona aamuvuoro, ja pääsin osallistumaan illalla olevaan kokoukseen.

KAUPUNGILLA piti poiketa kahville aikaa tappamaan ennenkuin suuntasin kokouspaikalle. Olisinhan mä voinut jättäytyä pois, mutta kun asialistalla oli parikin kohtaa joiden käsittelyssä halusin olla mukana, niin että niitä koskevat linjaukset tulisivat mullekin heti tietoon. Ja tietty se yksi joka asiaan takertuva henkilö oli paikalla, joten kokous venyi ihan kivasti. Puoli kahdeksan olin kotona. Onneksi oli ruoka valmiina niin että sai laittaa sapuskan tulemaan, kun ei se kokouksen kinkkusämpylä ja kahvi ihan riittänyt. Torstaina oli taas vapaapäivä, joten nukkumaan ei ollut kiirettä.

TÄMÄ päivä oli pyhitetty sen ikuisuuseepoksen korjauksille. Tämän jälkeen ei enää poisteta eikä lisätä kuvia, sillä melkoista säätöä tuli muutamassa kohdassa josta poistettiinkin taas vaihteeksi kuvia. Ja kun koko aineisto oli printattuna korjauksin merkittynä, niin kannesta kanteen piti teos käydä läpi. Taukoineen hurahti kuusi tuntia koko jutun tekemiseen,  mutta lopulta oli lähes 400-sivuinen paketti valmis sisällysluetteloineen ja juoksevine sivunumeroineen. Tuuppasin PDF:n Dropboxiin ladattavaksi ja linkin toimittajalle. Ja samaan syssyyn laitoin tarjouspyynnön kirjapainoon. Jos oikein hyvin käy niin voidaan vaikka saada kirja painoon vielä marraskuun aikana.

KAKSI vuotta ollaan tätä opusta kasaan pantu. Huomasin kun jouduin korjaamaan copyright-merkinnän, joka oli vuodelle 2017. Tosin tätä ei ole päässyt tekemään yhtäjaksoisesti kun kirjan toimittajat ovat eri puolilla Suomea ja kaikki lomat sun muut aiheuttivat aina viivästyksiä, samoin hujan hajallaan joka puolella olevien valokuvien etsimien. Ja tulihan yhdessä vaiheessa erään yrityksenkin arkistosta valokuvia ihan vain noin lisätyönä. Mutta tuntuu siltä että alkaisi maaliviiva häämöttää.

HUOMENNA on aamuvuoro ja sen jälkeen vapaa viikonloppu. Tein kirjan korjaukset siksi tänään ettei viikonloppuna tarvitse kuluttaa päivää siihen vaan saan olla vaihteeksi olla vaan. Yksi esitteen muokkaus A4-arkeista vihkomuotoon on odottamassa, mutta siihen ei kauaa aikaa kulu kun on pelkkää tekstiä. Viikonloppuna pitänee miettiä taas jotain kokkausta. Huomiseksi voisin ottaa hernekeiton jääkaappiin sulamaan jos vaan aamulla muistan.

TÄLLE illalle on vielä (pakollinen) iltakahvi ja hetki telkkaria ennen peiton alle kömpimistä. Pakkanen on taas lauhtumaan päin, enää ei ole kuin viitisen astetta. Eipähän tarvitse aamulla ihan koko vaatevarastoa päällensä pukea. ■