snow2.jpg

KYLLÄPÄ aamulla silmät levisivät kun viiden aikaan avasin sälekaihtimet. Ensilumi saapui (vaikka Hector lauloikin että ensilumi tulee kuudelta) ja talojen katot olivat äkkiä valkoisina ja samoin hetken maa. Vaikka lämpömittari näyttikin vain +0,3 astetta, oli maa kuitenkin niin lämmin että siihen satanut lumi suli seuraavan tunnin aikana pois. Sen verran iloisesti tuli lunta että menin taas bussilla töihin. Ja siinä matkalla se sade muuttui jo rännänsekaiseksi.

KOKO päivän se muisti jaksoi sataa, lunta ja räntää. Kun bussi sattui kulkemaan sopivasti ohi niin ajelin sillä keskustaan kaupoissa käymään. Kovin kummoisia ei atrvinnut ostaa, siivoukseen yleispuhdistusainetta ja jotain pientä jääkaapin täytteeksi aamua varten.

KOTIIN tultua kuorin ja pienin valkosipulit ja sipulit, ja niiden silppuamisen jälkeen laitoin pyykit pyörimään. Pyykkien pyöriessä ehdin hyvin kuoria ja viipaloida perunat, ja sain valkosipuli-kermaperunat uuniin kun kone lopetti pyörittämisen. Laitoin pyykit kuivausrumpuun ja ryhdyin siivoamaan. Siivouksen aikana pyykit kuivuivat ja perunat valmistuivat. Kun matot ja mööpelit olivat taas paikoillaan pääsin ottamaan perunat uunista ja pyykit rummusta ja laittamaan ne vaatehuoneeseen. 

MUUTAMA elokuva mahtui tähänkin iltaan. Nyt ovat perunat jäähtyneet niin paljon että voin laittaa ne jääkaappiin ja ottaa huomenna mukaan. Siippa ei tiedä että olen sellaisia tuomassa, pääsenpähän taas yllättämään hänet.

HUOMISAAMUNA vielä kylppärin siivous ennen suihkua ja sitten repun pakkaukseen ja menoksi. (Huomiselle on luvattu muutama aste lämmintä ja poutaa, tuon heikon sateen pitäisi kuivahtaa yön aikana). Ja tiistaina sitten johonkin aikaan kotiin. ■