coffee.jpg

LAUANTAIAAMUNA olin juuri lähdössä pihalle kun puhelin soi. Siellä oli aineiston tuoja, olisi pihassa viiden minuutin kuluttua. Nappasin roskakssit mukaan ja lähdin ulos. Sain roskat vietyä kun hän saapuikin pihaan. Korjauksia oli kahden luvun verran. Mainitsin että kirjapainossa oikoluetaan koko opus joka tapauksessa, niin että viimeisetkin virheet huomataan. Samalla pyysin ilmoittamaan niiden uusien kuvien paikan,e ttä voi laittaa ne ja aiemmin skannamani kuvat paikoilleen. Vein aineiston sisälle, heitin repun selkään ja lähdin kauppaan. Ehtisin käydä siellä hyvin sillä puoliso oli tulossa kello 14 aikaan.

KAUPASTA hain vain jogurttia, aamuksi jotain ja alkoholitonta olutta. Sovimme pähkäilevämme ruuan sitten vasta yhdessä. Siippani saapuessa huomasin kyllä että häntä väsytti. Ihmekö tuo kun aikaisesta aamuvuorosta kiireisen päivän jälkeen tuli suoraan tänne. Laitoin kahvit että hän edes hieman piristyisi. Siinä istuksiessamme huomasin että hän alkoi nuokkua joten ehdotin tunnin torkkuja että hän vähän piristyisi. 

TORKKUJEN jälkeen pähkäiltiin ruokaa, ja töllöstä tuli sattumoisin hampurilaismainos, joten hän ehdotti että tehdään itse hampurilaisia. Ollaan tehty ennenkin ja hyvin on onnistuneet. Hän lähti siitä kauppaan (jollakin tapaa ajattelee säästävänsä mun jalkaa, vaikka parasta sille on kävely joka päivä). No kaupasta tullessaan ilmoitti että suunnitelmat ovat muuttuneet: tehdäänkin pihvejä ja bataattiranskalaisia. Enhän mä enää siinä vaiheessa mitään voinut, vaikka hiukan skeptinen olinkin niiden ranskalaisten suhteen. Illemmalla sitten tehtiin itse jauhelihapihvit ja laitettiin ranskalaiset uuniin. Syödessä huomasin että ne bataattiranskalaiset eivät olleetkaan niin makeita kuin olin pelännyt, ja toiseksi ne eivät muuttuneet sellaisiksi koviksi kuin tavalliset uuniranskalaiset. Olivat itse asiassa parempia kuin tavan ranskalaiset. Jatkossa taitaa olla niin mennäänkin bataattiversiolla.

SUNNUNTAIN iltapuolella hänen piti lähteä kotiin valmistautumaan työpäivään. Mä tiskasin eiliset ja aamuiset tiskit, keräsin viikonlopun aikana tulleet mainoslehdet kasaan ja kylvin ohran siemeniä. Pitää sen verran pääsiäistunnelmaa tuoda. Tosin pääsiäisen alla lähden puolestaan hänen luokseen. 

EILEN oltiin jo melkein nollassa ja tänään päästiin plussan puolelle. Nyt tosin on luvattu muutamalle seuraavalle päivälle että taivaalta voi tulla melkein mitä vaan. Tänään ei onneksi ainakaan vielä. En viitsinyt niitä korjauksia tekemään kun ehdin ne huomennakin, vaan aloitin sen sähköpisen pääsiäiskortin suunnittelun.Onneksi on sellainen kehitysympäristö että voi kokeilla ideoitaan ilman että on grafiikkaa tehty valmiiksi, vaan voi käyttää ihan perusprimitiivejä grafiikan mallaamiseen. Ainakin ne muutamat ideat mitä kokeilin tuntuivat toimivan ja onnistuvan.

JOS huomisen jakaisi niille korjauksille, kortin suunnittelulle ja sille kirjoitusoperaatiolle, niin saisi kaikkia eteenpäin. ■