puu.jpg

TIISTAIN kulutin vielä kotosalla ja enimmäkseen peiton alla, ihan varmuuden vuoksi kun keskiviikkoaamuna oli suunnattava puolison luokse, Menihän se päivä siinäkin.

KESKIVIIKKOAAMUPÄIVÄLLÄ olin jo tekemässä lähtöä ja keräilemässä roskia vietäväksi kun puhelin soi. Siellä soitteli sen ikuisuuseepoksen toimittaja ja nyt kuulemma joulun jälkeen katsoo kaikki loput kuvat niin että saataisiin se kirja lopultakin valmiiksi. Ei ehtinyt näille joulumarkkinoille mutta jo ehkä ensi vuonna. Samaan syssyyn kertoi että olisi tulossa taas kaksi kokoelmakirjaa, osat 5 ja 6, sekä ihan uusi projekti. Nuo kaksi kokoelmakirjaa ensi vuoden alkupuolella ja tuo uusi sitten kun ehtivät aineiston toimittamaan. Eihän siihenkään tule aineistoa kuin 30 vuoden ajalta joten melkoinen järkäle saattaa siitäkin tulla.

PUHELUN takia lähtö viivästyi ja pari bussia ehti mennä ennenkuin ehdin seuraavaan. Matkan varrella piti poiketa kaupassa ja sitten kun istuin bussissa tajusin että vieläkin oli jotakin unohtunut. Eipä auttanut muuta kuin hypätä bussista pois viimeisen kaupan kohdalla, poiketa siellä ja jatkaa siitä matkaa jalan. Tosin siitä oli enää sen verran vähän matkaa että olin perillä samaan aikaan kuin bussillakin mennessä, bussi kun tekee viimeisellä osuudella melkoisen koukkauksen ja mä pääsin suorinta mahdollista reittiä. Illalla kokattiin bolognesekastiketta ja katsottiin Netflixiä.

PUOLISO kysyi katsottaisiinko Linnan juhlat mutta suostui kuitenkin siihen että mentiin Netflixin puolelle ja jatkettiin sieltä sarjojen katsomista. Nähtiinhän me sitten kaikki tarvittava iltapäivälehdistä koskien niitä pönötysjuhlia, eihän niistä juuri muuta kirjoiteta kuin millainen puku kullakin naisimmeisellä. Nuo Linnan juhlat voisi lopettaa kokonaan nykymuodossaan ja alkaa miettiä tilalle tapahtumaa/tapahtumia koko kansalle. Kyllä ne kansanedustajat ehtivät juopotella ja syödä ihan tarpeeksi muutenkin.

KUN mulla ei ollut kiirettä aamulla töihin niin lähdin vasta perjantaina iltapäivällä kotia kohti. Illalla oli vielä tapaaminen ravintolaillallisen merkeissä, ja sieltä sitten yön räntä/lumisateessa kotiin.

LAUANTAINA sateli lunta non-stoppina. Aina kun oli suunnitelmissa lähteä kaupungille kauppaan alkoi sade uudestaan. Kun oikeastaan en trvinnut juuri mitään jääkaappiin kiepahdin lähikauppiaallani ja pistin pyykkikoneen pyörimään. Illalla viimeiset jaksot Timeless-sarjasta. Loppui vähän kesken joten joutui Googlettamaan: kaksiosainen lopullinen päätösjakso on tulossa joulun aikaan, milloin se ehtii Netflixiin onkin toinen juttu.

TÄMÄN päivän ohjelmassa on seuraavaksi kaupassa käynti. Pitää nyt käydä isommassa kaupassa ja ostaa myös eväitä huomiselle työpäivälle. Huomenna kun pääsee  taas aamuvuorossa kassalle seisomaan. Johan sitä ehtikin ikävä tulla. Tiistai-iltana on joulukonsertti ja sinne onneksi pääsen kun olen vielä aamuvuorossa mutta keskiviikkona siirryn iltavuoroon. Keskiviikkoiltana olisi kokous mutta se jää nyt väliin kun olen kiltisti töissä vielä siihen aikaan. Olenhan mä kyllä niin kiltisti tämän vuodne kokouksissa käynytkin että jos yksi jää pois niin se sallittakoon. 

JA eihän tässä ole kuin 10 työpäivää ennen joulua, ja sitten on taas 6 päivää lomaa ennenkuin työt kutsuvat uudelleen. Eli joulun aikaan on ihan kunnolla lomaa. Puolisolla ei ihan sama onni ole käynyt, mutta näkyy olevan tulevallakin viikolla vapaalla kun mä olen töissä. Mutta olihan tämä tiedossa kun lupauduin sinne kassalle seisomaan.

LUNTA on tullut enemmän ja vähemmän. Ihan mun tarpeisiin riittävästi. Nyt on taas ihan nollan pinnassa mutta ei sada mitään. Ensi viikolla ennusteen mukaan kylmenee eli kyllä tuo lumi näyttää maassa pysyvän. Ja uuttakin taitaa tulla. Valitettavasti. ■

EDIT: ja tottakai lumiaurat ja maantiekarhut olivat käyneet jo ajamassa kadut enemmän ja vähemmän liukkaiksi. Eiköhän tuo muutama sentti olisi voinut siinä olla. Eikä ihan hukkaan mennyt ostosreissu, muistin poiketa ostamassa töihin paremmat jalkineet. Lenkkareilla koko päivä käy jalkojen päälle. ■