krassi.jpg

AAMUPÄIVÄLLÄ suuntasin ruokakauppaan hyvissä ajoin. Jo siksikin että iltapäivällä odottivat talkoot ja toiseksi, koska päivästä vaikutti tulevan kuuma. Käytyäni hakemassa täydennystä jääkaappiin suuntasin torille ostamaan toisen satsin kukkia. Tämän kesän kukat olivat krasseja, ostin sekä köynnöstävää että pensasmallia. Tulihan siellä tuttuja vastaan joten ihan suorilta en päässyt kotiin lähtemään. Siinä torilla istuksiessa lämpömittari näytti jo +23 astetta. Lopulta oli pakko lähteä kotiin etteivät ostokset lämpenisi.

PIHALLA oli jo porukkaa kasassa vaikka talkoiden alkuun oli aikaa vielä reilusti. Pysähdyin vaihtamaan muutaman sanan ja lupasin tulla paikalle kunhan saan ostokset purettua ja huonompaa päälle. Palattuani pihalle siellä oli täysi tohina päällä. Kukkia laitettiin maahan ja ryteikköä siivottiin. Uusi kasteluletku oltiin lopultakin saatu hankittua, joten kukkapenkkiä sai nyt kasteltua kunnolla, kun suuttimesta pystyi säätämään millaisena suihkuna vesi ryöppysi. Istutin omat kasvini penkin päähän, paikka joka on alusta alkaen ollut mun istutuksille. Köynnöstävät saavat lähteä kiipeilemään vieressä kasvavaa puuta pitkin, ja pensasmalli täyttää penkin pään kokonaisuudessaan. Tai ainakin toivon niin. Kun olin saanut kukat maahan meni avittamaan ryteikön loppusiivouksessa. Muutama oli sitä mieltä ettei se haravointia kaipaa kun ruoho peittää sen, mutta mulla ei luonto antanut periksi jättää sitä silppua siihen vaan haravoin sen alueen. Kaavailtiin kukkamummon kanssa josko syksyllä laitettaisiin siihen kukkasipuleita, varsinkin kun Lidl varmastikin laittaa syksyllä taas kukkasipulipusseja tarjoukseen.

TALKOIDEN jälkeen oli tarjolla kahvia, makkaraa, pullaa ja limpparia kerhohuoneella. Siellä tuli istuttua ja turistua vielä aika pitkään. Kaikenkaikkiaan kymmenkunta ihmistä osallistui talkoisiin, verottiko se että oli lauantai tai se että aurinko helli täydeltä terältä osallistujamäärää, sitä pohdittiin jonkin aikaa. Viime vuonna kun talkoot olivat arki-iltapäivänä (alkuillasta) oli porukkaa enemmän. Saatiin kuitenkin kaikki kunnolla tehtyä ja nyt voidaan jäädä odottamaan kuinka penkki alkaa rehoittamaan. Ränsistyneet vuorimännyt herättivät taas keskustelua, ja lupasin maanantaina soittaa kaupungille ja kysellä josko pääsisimme niistä eroon. Ilmeisesti taloyhtiön puolesta ei ole edes tiedusteltu asiaa. Jos lupa heltiää niin ilomielin käyn sahaamassa ne poikki. Kukkamummot lupasivat huolehtia penkin kastelusta tulevan viikon, ja itse olen kastelemassa ainakin juhannuksen aikaan, jos tarve vaatii. Ensi yöksi on luvattu sadetta muutamaksi tunniksi, mikä on hyvä sillä penkin multa oli niin kuvaa että siihen olisi saanut laskea vettä vaikka pidemmänkin aikaa. Mutta huomisaamulle on jo kastelija tiedossa. ■