kukat2.jpg

MAANANTAINA kävin siellä asunnolla hakemassa kukat kun tajusin ettei tässä ole liiemmälti aikaa hoitaa sitä asiaa. Ruukkukukat olin jo pakannut valmiiksi pahvilaatikkoon odottamaan, ja limoviikuna sai päälleen ison jätesäkin. Pahvilaatikko kulki auton takakontissa ja limoviikuna herraskaisesti penkkien takana. Limon käytin suihkussa heti kotiin tultua, ruukkukukat saivat jäädä odottamaan laatikkoon istutusta.

MAANANTAI-ILTANA tekaisin tärkeimmät Word-pohjat uusien ohjeiden mukaisesti ja laitoin sihteerille menemään, niin että ovat valmiina odottamassa kun hän palaa töihin. On nimittäin heti niin kiireinen vuoden ensimmäinen työpäivä, ettei turhaan joudu kuluttamaan aikaa (ja menettämään hermojaan) niitä pohjia luodessa.

TIISTAIAAMUNA herätessä satoi (alijäähtynyttä, selvisi myöhemmin) vettä. Tiistain ohjelmassa oli sen asunnon avaimen palautus lukkoliikkeeseen. Kun huomasin että vettä tuli ja oli kai tullut jo yölläkin, päätin matkustaa sinne lukkoliikkeelle bussilla. Muutaman sata metriä pysäkiltä piti kävellä, ja kyllä oli sellainen pääkallokeli että sai oikeasti kävellä enemmän kuin varovaisesti. Takaisinpäin lähtiessä pysäkki oli melkein liikkeen kohdalla, joten ei tarvinnut taituroida jäisellä jalkakäytävällä kovinkaan pitkään. Keskustassa käväisin ruokakaupassa ja ostamassa puolisolle pari pikku lahjaa ennenkuin huristelin taas bussilla kotiin. Kotona pähkäilin josko jaksaisin ryhtyä purkamaan kukkia pahvilaatikosta, mutta päätin jättää sen keskiviikolle. Ja puhelin soikin aika monta kertaa iltapäivän aikana niin että parempi kun en edes istutusoperaatiota aloittanut.

TÄNÄÄN otin sitten työkseni purkaa ne viherkasvit sieltä laatikosta, ja katsoa mitkä pääsevät suoraan uuteen multaan ja uusiin ruukkuihin, ja mitkä ovat sellaisia että vaativat enemmän huomiota. Viisi kasvia oli sellaisia joille piti etsiä ruukku ja istuttaa uudelleen, rönsylilja, cissus ja suukkosuu olivat niin ränsistyneen näköisiä että otin niistä uusia alkuja ja laitoin juurtumaan. Cissus ja suukkosuu olisivat tarvinneet jo jokunen vuosi sitten leikkauksen, olivat nyt sellaisia pitkiä rankoja lehtitupsuineen. Jospa juurtuisivat tuossa ikkunalaudalla niin pääsisivät sitten aikanaan amppeliin.

PÄIVÄLLÄ soitteli eräs asiakas. Leikekirjamallinen kokoomateos ei sitten ehtinytkään jouluksi, ehkäpä ensi jouluksi, kaavaili hän. Artikkeleita ollaan lajittelemassa par'aikaa, ja mä sanoin että voin kokeilla ensin OCR:ää ennenkuin lähdetään suoraan kopioimaan niitä leikkeitä. Mutta kunhan ensin saan ne leikkeet. Ja yksi kunnallisvaalisivustokin pitäisi pykätä. Ja tammi-helmikuun vaihteessa kasata lehti, eli onhan tuossa hommaa heti vuoden aluksi.

ENSI viikolla ajattelin käydä jouluvalo-ostoksilla. Tarkoituksena on ostaa jokin tämäntyyppinen valoketju, ja laittaa se tuonne verholaudan taakse, niin että valo heijastuu osin katon kautta ja osin valaisee suoraan ikkunalautaa kohti. Saavat kasvit hieman lisävaloa, kun tuntuu että aurinko on muuttanut pysyvästi pilvien taakse.

HUOMENNA käydään puolison kanssa kahvilla, hän kun menee perjantaina aamusella töihin, eli sen kummempaa uutta vuotta emme vietä. Ja hän saa samalla lahjansa.

AURINKOA ei tosiaan ole näkynyt vähään aikaan, eikä sääennustekaan sitä lupaile. Vettä, lunta ja räntää on kyllä satanut ja lämpötila sahannut nollan molemmilla puolilla. Nytkin on vielä asteen verran plussan puolella ja sataa vettä, mutta yötä kohti pitäisi kylmetä ja lumisateiden saapua. Vuoden ensimmäiselle viikolle onkin luvattu 4- 7 pakkasastetta, mukavampaa siellä on kulkea kuin tuossa jatkuvassa sateessa. ■