sumua.jpg

MAANANTAIAAMU oli harmaa, mutta jo 11 aikaan aurinko pääsi esiin ja lämmitti niin paljon että sumu haihtui. Mittari alkoi kivuta yli kymmenen asteen eli mukavan lämmin päivä oli tulossa. Iltapäivällä käväisin näyttämässä jalkaa TK:ssa, vielä ei saa alkaa käyttämään omaa kenkää. Kun ennen kokousta oli aikaa vielä ihan reilusti niin jäin torin laidalle istumaan kahvin kanssa ja odottelemaan että voisin alkaa vaeltamaan kokouspaikalle. Kokoukseen saapui juuri sen verran porukkaa että oltiin päätösvaltaisia, ja kun asioitakaan ei listalla ollut kuin muutama niin se oli aika äkkiä ohi. Vaihteeksi vähän lyhyempi, tulossa on vielä pitkävetisiä ja pidempiä kokouksia. Valitettavasti.

TIISTAIAAMU oli sumuinen niinkuin maanantaikin. Sumu viipyikin koko päivän, kun oli sen verran paksu pilviverho ettei aurinko päässyt lämmittämään. Aika hassulle tuntui kun katsoi mihin aikaan vaan ikkunasta ulos niin näkyvyys oli vain muutamia kymmeniä metrejä. Ei silti mikään kylmä keli ollut, melkeinpä kymmenen astetta eli shortseissa kelpasi liikkua.

TÄMÄKIN aamu oli yhtä sumuinen kuin eilenkin. Ja tänään pitikin nousta aikaisemmin kun aamulla oli menossa sähköt koko talosta linjatöiden vuoksi. Suihkua lopetellessa sähköt katkesi, mutta onneksi ovesta tuli kuitenkin sen verran valoa että ihan pilkkopimeässä ei tarvinnut olla. Kun en viitsinyt roikkua netissä pelkän kännykän varassa niin päätin että lähden yllättämään erään ihmisen. Yllätys oli se että käväisisin viemässä hänelle taloustarvikkeita joiden osto hänellä jää juuri siihen tippaan että viimeisiä viedään. Sumun seassa keskustaan ja kaupoille ja tavaroiden kanssa eteenpäin. Sen verran oli tavaraa ja isoja kantamuksia että piti turvautua bussiin. Perillä jätin ostokset tuulikaappiin ja lähdin saman tien takaisin. Sitten käväisin vasta omilla ostoksilla. Kotiin tullessa olivat sähköt jo palanneet, olipa mukava päästä koneella tarkastamaan sähköposti ja lukemaan lehdet. Eivät olleetkaan kaivaneet sitä nurmea auki vaan toivat sähköt toista kautta. Tarkoittaa sitä että meillä on kukkasipulien istutuksen aikaan myös lapiohommia.

SÄHKÖPOSTIIN oli tullut jumalattoman pitkä viestiketju jostakin julkaisusta, mutta mulla ei ole hajuakaan mistä olisi kyse. En ole aiemmin edes kuullut moisesta. Nyt jo pitäisi miettiä mahdollista taiton hintaa ja saattaa olla että joutuu ostamaan kuvia jostakin kuvapankista, niin nillekin hintaa. Ainoa juttu vain oli että kyseistä julkaisusta ei ollut minkäänlaista näytettä mukana, joten melkoisen vaikeaa on sille hintaa ryhtyä miettimään. Jätin kuitenkin vastaamatta, josko huomenna vaikka sattuisi tulemaan tarkempaakin tietoa siitä.

IKUISUUSPROJEKTI, se postuumisti ilmestyvä julkaisu on nytkähtänyt taas hieman eteenpäin. Kuvien dead-line on lokakuun puolivälissä ja silloin pitää kaikkien olla toimittanut kuvansa. Kyllähän mä sen ehdin taittamaan vielä tämän vuoden puolella mutta kaunako menee oikoluvussa? Ja tietty valmistumiseen vaikuttaa myös painosmäärä ja sidosasu. Niihin kun mä voi vaikuttaa kun kirjapainoilla on omat aikataulunsa. Mutta eiköhän se viimeistään ensi kesänä :) ■