kyltit.jpg

KYLLÄ ovat viime päivät olleet melkoista myllerrystä ja asioiden säätöä korona-epidemian johdosta. Jos olisin ollut vielä töissä tämän kaiken muun lisäksi niin olisikohan päivän tunnit edes riittäneet kaiken tekemiseen.

MAANANTAINA mua oli kutsuttu alustavasti katsomaan niitä kokoustilan laitteita, mutta se peruuntui kun kokousaineiston viimeistely oli vielä niin kesken että ei löytynyt aikaa siihen. Kyselin kotoa käsin toisilta tahoilta järjestelyitä kokousta koskien ja onnistui se niinkin, keskiviikolle oli tiedossa sähköinen kokous. Maananantai-iltana tuli aineistoa kokousta varten, enkä muista milloin viimeksi esityslistan mukana olisi ollut reilut parisenkymmentä liitettä.

TIISTAINA kiepahdin iltapäivällä kaupungilla kun oli käytävä hakemassa täydennystä kaappeihin. Mitään hamstrausmeininkiä en aloittanut vaan ostin sen mitä tarvitsin, enkä 10 vuoden varmuusvarastoja. Kaupasta ulos tullessa alkoi sadella kunta, aluksi vain muutama hassu hiutale mutta kohta sitä tuli oikein kunnolla. Ei mennyt montaakaan minuuttia kun maa oli jo valkoinen. Lumisade muuttui myöhemmin rännäksi ja illalla satoi ihan vettä.

TIISTAINA alkoi tulla sähköpostiin pyyntöjä tekaista pieniä tiedotteita ja lappuja oviin ja seiniin liimattavaksi. Parhaimmillaan kävi vielä niin että juuri kun olin saanut lipareen eteenpäin, tuli samaiseen lappuun vielä lisättävää, eli melkoista souvia oli iltapäivä ja alkuilta.

KESKIVIIKKOAAMUNA jatkui lipareiden teko, ja muutamalle nettisivullekin piti tehdä tiedotteita. Iltapäivällä oli sitten aika alkaa valmistautua kokoukseen. Loppujen lopuksi se meni ihan hyvin, vaikka välillä siellä eräät tahtoivat puhua asian vierestäkin. Saatiin kaikki asiat käsiteltyä vaikka aikaa se otti. Toisaalta oli ihan mukava kokemus kun sai hakea kahvikupin viereensä häiritsemättä vieressäolijoita.

TÄNÄÄN piti tehdä vielä yksi pikatiedote mutta sitten alkoi rauhoittua. Ehdin käväisemään kaupassa, sillä en mä voi päivätolkulla vaan sisällä istua ja tuijottaa tietokoneen tai television ruutua. Vähän oli ihmisiä liikkeellä, kaupassakin pääsi heti kassalle jonottamatta.

PUOLISON kanssa keskusteltiin siitä menisinkö viikonlopuksi hänen luokseen, mutta tultiin siihen tulokseen että ehkä on viisaampaa että vältän niin läheisiä kontakteja nyt jonkin aikaa. Pidetään yhteyttä puhelimella ja videopuheluilla. Otetaan sitten menetetty aika takaisin kun taas uskaltaa olla läheisimmin tekemisissä.

ILLAT ovat kuluneet Netflixin Hemlock Groven seurassa. Toinen tuotantokausi on paria jaksoa vaille nähtynä, ja sitten on vielä yksi kausi jäljellä. Viikonloppuna varmaan tulee jo nähtyä kaikki kun minnekään ei oikein uskalla lähteä. Toki pakkohan sitä vähän on ulkoilla ettei ihan mökkihöperöksi muutu, mutta kirpparikierrokset ovat nyt toistaiseksi jäissä.

KYLLÄHÄN tämä korona nyt jonkin verran vaikeuttaa elämää, mutta kun on tähänkin asti selvinnyt niin miksei sitten tästäkin? ■