vd.jpg

PERJANTAINA lämpömittari pyöri nollan tuntumassa ja aurinko paistoi. Tauolla piti ottaa kahvimuki mukaan ja mennä pihalle ihastelemaan valoilmiötä jota ei aikoihin olekaan kunnolla näkynyt. Illalla olisin voinut aloittaa sen ikuisuuseepoksen mutta päädyin kuitenkin katsomaan muutaman jakson Surkeita.

LAUANTAIAAMUNA  pakkanen oli hieman kiristynyt, sellaiset nelisen astetta ja aurinko paistoi edelleen, Aamutoimien jälkeen liikenteeseen ja pienen mutkan kautta ruokakauppaan. Oli melkoisen mukavaa kävellä kun tuntui melkein kuin olisi ollut jo maaliskuun alkuviikot. Kaupasta selvittyä ja kotiin päästyä iltapäivällä sitten sen ikuisuuseepoksen kimppuun. Oli niin paljon muutoksia että eteneminen oli aika hidasta. pahinta oli kai se että jossakin sivun 50 paikkeilla oli merkintä että sillä oleva sivu tulee noin 100-150 sivua kauemmas. Poistin kuvan ja tein sen luvun korjaukset loppuun ja sitten sai olla lauantailta.

SUNNUNTAIAAMUNA olikin jo kymmenisen pakkasastetta ja aurinko paistoi edelleen. Nyt ei päässytkään lenkkeilemään vaan piti käydä sen kirjan kimppuun. Päätin että teen ne kaikki korjaukset sunnuntain aikana, menipä siinä aikaa sitten kuinka paljon tahansa. Hitaasti mutta varmasti homma eteni, välillä piti kaivella loppukesällä skannaamiani uusia kuvia siihen. Alkuillasta homma keskeytyi kun tekaisin perunasose-jauhelihalaatikon uuniin valmistumaan alkuviikon ruuaksi. 

ONNEKSI välillä oli muutama luku jossa oli vain muutama korjaus, mutta niiden vastapainoksi oli lukuja joissa oli Post-It-lappuja vähän joka sivulla. Valtaosa oli onneksi kuitenkin kuvatekstien lisäämistä kuvien alle, ja silloin tällöin uusien kuvien laittamista. Jokunen kuva piti poistaakin, ja tietty se juoksutti tekstiä loppupäässä niin että jouti säätelemään kuvien paikkoja uudelleen. Ilta ehti pimetä ja muuttua alkuyöksi kun sain viimeisenkin PDF-tiedoston tallennettua Dropboxiin ja laitettua uudet linkit nettisivulle, josta ne tiedostot pääsee lataamaan. Likimain 300 sivua tuli siinä kahlattua läpi, mutta tulipahan tehtyä. Kello oli jo niin paljon että ei enää tarvinnut lähteä ulos, vaan kömmin sänkyyn ja otin kirjan mukaani. Kun koko päivän oli tuijottanut tietokoneen näyttöä niin ei enää jaksanut telkkarin katsomista ajatella.

TÄNÄÄN oli aamuvuoro ja sinne matkattiin lumisateessa. Oli sitä jo jonkin aikaa satanut ennenkuin lähdin liikkeelle, eikä tänään tarvinnutkaan ihastella aurinkoa kun koko päivän satoi lunta. Illalla piti tehdä se esite/mainos uudelleen kun siihen tulikin vielä niin paljon uutta tietoa. Onneksi oli se edellinen tallessa joten siihen pohjaan oli helppo tekaista. Tosin koko muuttui B5:stä A4:een. Ja samaan asiaan liittyen piti kuitenkin tekaista nettiin lomake. En viitsinyt sitä Google Formiin tehdä kun nopeammin naputtelin lomakkeen koodin kotisivuille. Huomenna tulee tieto joko mainos on mallia kelpaa jolloin voin laittaa sen lomakkeen julkiseksi. ja Facebookiin pitää laittaa myös sen mainoksen tekstit.

ILLALLA tuli vielä puhelu että eräs henkilö aloittaa yritystoiminnan helmikuun alussa ja kaipaa nettisivuja. Sellaisia joita voi sitten jatkossa itse päivittää. Oli jo saanut varattua nettihotellin ja sanoi laittaneensa mulle kaikki tarvittavat tiedot että pääsen katsomaan sitä hotellia. Oli siellä CMS-systeemi joten mun ei travitse nyt muuta kuin tekaista ne sivupohjat ja hän saa sitten jatkossa päivittää ja muokata sivujaan. Niin ja logokin hänelle pitäisi suunnitella. Ja helmikuun alkuun. Kun kysyin onko hänellä minkäänlaista ajatusta siitä millainen logon tulisi olla, hetken aikaa oli hiljaista ja sitten "ai mulla vai?" Kyllähän asiakkaalla nyt jonkinlainen näkemys pitää olla millaine hänen logonsa voisi olla vaikkei itse sitä pystyisikään tekemään.

HUOMENNA taas aamuvuoroon ja sitten vaihtuukin illaksi. Mutta nyt nukkumaan. Hyvää yötä! ■